ZİRVE ŞAPKA ÖNCÜLÜĞÜNDE

2004 yılında “Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır” şiarıyla başlayıp günümüze kadar gelen "Zirve Buluşmaları"na pandemi döneminden dolayı bir süre ara verilmişti. Zirve Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yücetürk, Prof Dr. Ersin Nazif Gürdoğan ve Dr. Şaban Kızıldağ'ın önderliğinde düzenlenen Zirve Buluşmaları kaldığı yerden devam ediyor.

ZİRVE ŞAPKA ÖNCÜLÜĞÜNDE

Zirve Şapka'nın ev sahipliğinde düzenlenen, "Zirve Buluşmaları" iş dünyasında, akademik camiada, sanat kulvarında ve yazar birikiminde başarılı insanların bir araya geldiği program olmaktadır. İş hayatının ve liderlik tecrübelerinin anlatıldığı bir etkinlik olarak bilinmektedir.

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan  ve  Dr. Şaban Kızıldağ’ın konuşmacı olarak katıldığı programda selamlama konuşması yapan ev sahibi; Anadolu Yakası Adıyamanlılar Dernek Başkanı ve Zirve Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yücetürk, “Zirve buluşmaları 2004 yılında Şaban Kızıldağ’ın öncülüğünde başlayarak daha sonra Emin Evim’in ev sahipliğinde Altunizade Buluşmaları olarak devam etti. Bu gün Zirve Grup’un ev sahipliğinde bir araya geldik. Ben buradan desteklerinden dolayı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bundan sonra her ayın son çarşambasında yeni bir konuk, yeni bir düşünce, yeni bir soluk getirerek; alanında başarılı olan konuklarımızla bir araya geleceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlikte söz alan Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, “Yeni dünyanın fatihleri girişimciler, yeni dünyanın fatihleri kendi ayakları üzerinde duran insanlardır. Biz gönülleri kazanmışız, biz gittiğimiz ülkeleri silahlarımızla değil gönül insanlarımızla gitmiş ve gönülleri kazanmışız. Budapeşte’ye gittiğiniz zaman Gül Baba’yı görürsünüz. Mostar'a gittiğiniz zaman Sarı Saltuk’u görürsünüz. Balkanlar’da Anadolu’da hangi şehre giderseniz gidin o şehrin sahipleri, koruyucuları fatihleri vardır. Bunların hepsi de gönül insanlarıdır. Silah taşıyan değil omuzlarda kitap taşıyan, ellerinde gül taşıyan insanlardır.Dolayısıyla yeni fatihler bunlar. Bu bağlamda da üniversitelerde köklü çalışmalar yapılıyor. Yeni üniversiteler nasıl olmalı? Dünya bunu tartışıyor. Yeni üniversiteler girişimci yetiştiren, iş arayan değil iş veren gençler yetiştiren üniversiteler olacak. Biz yönetici olacak gençler değil işveren gençler yetiştiriyoruz. Yöneticiler günü kurtarmaya bakarlar, liderler geleceği kurarlar, risk almasını bilirler" dedi.

Gürdoğan sözlerine devam ederek "Özal ilk iktidara geldiğinde; Biz batılılardan yardım istemiyoruz, ticarette ortaklık istiyoruz demişti. Bu çok önemli sözdür, bakın ticaretin olduğu yerde kavga olmaz. Ticarette iki tarafta kazanır. Ticaret kazan kazan stratejisi üzerinedir. Savaşlarda her iki tarafta kaybeder. Onun için yeni dünya savaşanların dünyası değil, yeni dünya ticaret yapmasını bilen girişimcilerin dünyasıdır. Girişim için para şartını koşanlar çoktur ama artık projesi olanların girişimci olduğu bir dünyadayız. Tabağında balın olsun arı Bağdat’tan gelir. Sizin bir projeniz var ise para her yerden gelir. Dolayısıyla yeni dünya girişimcilerin dünyası, veren ellerin dünyasıdır" şeklinde konuştu.

Akademisyen, yazar Dr. Şaban Kızıldağ ise "Liderler yönetimde bir sistem kurarak başarıya ulaşırlar. Liderler çalışanların gönlünü alarak çalışırlar. Çalışanların gönlünü kazanmadan yaptığınız işi bir yere taşıma şansınız yoktur. Şirket ve birey olarak bir gününüz bir gününüzle aynı olmayacak. Hızla değişen bir dünyada sürekli gelişmek zorundasınız. İnsan odaklı, müşteri odaklı çalışmak gerekir. Bilgiye daima değer vermeli ve bilgi neredeyse oraya koşmak gerekir. Zengin bir telefon ve zengin bir telefon defteriniz olmalı. İnsanlarla ihtiyacın olduğunda değil, her zaman irtibatta olmanız gerekir. Bu irtibatı devam ettirirsen başarılı olursun. İletişim artık başka bir boyuta evirildi. İletişimi doğru kuramazsanız anlatabilme şansınız yoktur. Logonuzla, web sayfanızla, kullandığınız bardakla, çatalla bir iletişim dili oluşturacak ve iletişimi doğru uyguladığınızda başarıya ulaşırsınız. Bu İletişim çağında gösterebildiğin kadar başarılı olursun. Dünya hızla değişiyor, eski dünyanın türküsüyle yeni dünyaya hitap etme şansınız yoktur. Yapay zekanın gündem olduğu bir dünyada koşullar değişti, satış şartları değişti ve iletişim değişti. Güne ayak uydurabilmek önemli. Pazarda herkes bir şey satıyor herkes bir şey üretiyor. Pazardaki fark ürünün yanında sizin kalitenizden kaynaklanıyor. Kişisel  kalite sadece IQ  yetmiyor yanında  duygusal donanım lazım. Esnaf olacaksın, halden anlayacaksın" değerlendirmesinde bulundu

 

Konuşmalar sonrasında konuklara sunulan ikramlar ile sohbet yapıldı. Çekilen hatıra fotoğrafları ile etkinlik son buldu.

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ