İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDA 15 TEMMUZ DESTANI MİLLETİN ZAFERİ, FAHİR ATALOĞLU KONSERİ YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde "15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi Fahir Atakoğlu Konseri" programı yapıldı. Programa, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Davut Gül, Orhan Gencebay, Eşi Sevim Elif Emre Gencebay, Gaziler, Şehit yakınları ve birçok vatandaş katıldı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDA 15 TEMMUZ DESTANI MİLLETİN ZAFERİ, FAHİR ATALOĞLU KONSERİ YAPILDI

"15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi Fahir Atakoğlu Konseri" programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından İmam Muhsin Kara tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Hem hüznün hem de coşkunun bir arada olduğunu ifade eden İstanbul Valisi Davut Gül, "....15 Temmuz'un arifesindeyiz. Hem coşku hem de hüzün yönü var. Hüzünlüyüz çünkü içimizden olan ve tanklarımızı topumuzu kaynaklarımızı ele geçiren hainler maalesef bir ihtilal girişiminde bulundu. Bunun neticesinde 252 vatan evladımız şehit düştü ve binlerce gazimiz oldu. Coşkuluyuz Kurtuluş Savaşı gibi tıpkı ikinci bir Kurtuluş Savaşı ortaya koyduk. Milli, demokratik bir halk hareketiyle bunu bastırdık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile milletimizin ferasetiyle herkesin katkı koyarak sağladığı bu kazanımı, 15 Temmuz'un birlik ruhunu muhafaza etmemiz gerekiyor. İşte bugün bu konserle tıpkı 15 Temmuz'daki gibi herkesin bir arada olduğu, bu coşkuyu bir adım ile götürmeyle ilgili etkinliği düzenleyen Sayın Fahrettin Altun başkanımız başta olmak üzere Sayın Atakum'a ve bugün uzaktan yakından gelen herkese teşekkür ediyor şehitlerimizi bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat afiyetler diliyor, hepinize saygılar sunuyorum...." şeklinde konuştu.

"15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi Fahir Atakoğlu Konseri" Programında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, "... 15 Temmuz, Türkiye hatta dünya tarihinin gördüğü en hain kalkışmalardan birinin adı. Demokrasi tarihinde eşi benzeri görülmeyen bir ihanet. Küresel sömürü düzeninin maşası bir terör örgütü eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan bir işgal girişimi. Darbe görünümü altında vatanın işgalini, bu ülkeyi sömürgeci devletlerin emrine amade kılmayı hedefleyen bir kumpas. Bundan tam 8 yıl önce FETÖ mensupları eliyle girişilen büyük kötülük. Fakat 15 Temmuz aynı zamanda bu Milletin Zaferi'nin adı. Bu Milletin şanlı direnişini tüm dünyaya gösteren günün adı. Kahraman milletimizin, istiklaline bağlılığını en güçlü şekilde teyit ettiği gün. Sözüm ona her şey planlanmıştı. Fakat hesap etmedikleri bir şey oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, çıktı ve milletimizi meydanlara, direnişe davet etti. Kahraman milletimiz, o gece bu çağrıya kulak verdi. Gösterdiği teveccühle hangi hal ve şartta olursa olsun vatanına göz dikenlere sonuna kadar karşı mücadele vereceğini tüm dünyaya gösterdi. O gün şu hakikat tescil edilmiş oldu. Türkiye'nin tam bağımsızlık yolundaki mücadelesini sekteye uğratmak isteyen bütün girişimler, milletimizin feraseti ve kahramanlığı karşısında aciz kalmaya mahkumdur. Milletçe tüm dünyaya ilan ettiğimiz bu gerçeği, bu hakikati her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, bugün vesilesiyle bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle öne çıkarıyoruz..." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun'un konuşmasının ardından piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu ile orkestrası konser verdi. Atakoğlu, konserde "15 Temmuz Destanı" adlı senfonik eserinin yanı sıra "Yeşilada" ve "Sarı Zeybek" adlı çalışmalarını da seslendirdi. Etkinliğe, gazi ve şehit yakınları, milletvekilleri, sanatçılar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile yerli ve yabancı basın mensupları katıldı.

Program, Fahrettin Altun ve beraberindekilerin aile fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ