ATEŞLİ SİLAHLA YARALANAN KIZIL GEYİK İZMİR’DE OPERASYONA ALINACAK

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yaralı bulunan kızıl geyik tedavi edilmek üzere İzmir Doğal Yaşam Parkı’na getirildi.

Ateşli Silahla Yaralanan Kızıl Geyik İzmir’de Operasyona Alınacak

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaralı halde bulunan kızıl geyik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Doğal Yaşam Parkı’nda tedavi ediliyor. Veteriner hekimler tarafından yapılan incelemede, geyiğin ateşli silahla sol ön ayağından vurulduğu ve ayağında kırık olduğu belirlendi. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu şekilde doğada yaşadığı tahmin edilen erkek kızıl geyik, önümüzdeki hafta operasyona alınacak.

Ayağındaki saçmalar çıkarılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner Hekim Şükrü Erdem Onur, yaralı kızıl geyik hakkında şu açıklamalarda bulundu:
"Yaralı kızıl geyik bize getirildi ve hemen anesteziye alarak tedaviye başladık. Röntgen çekildiğinde ayakta kırık olduğunu gördük. Ateşli silahla yaralanma sonucu ayağında çok sayıda saçma tespit ettik. Ayağı çok kötü durumdaydı ve her iki tarafta tenis topu büyüklüğünde çıkıntılar vardı. Bunların kemik üremesine bağlı olduğunu düşünüyoruz. Geyiği, anesteziye alarak zorlu bir ortopedi operasyonu yapacağız. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu şekilde doğada yaşadığını tahmin ediyoruz. Kızıl geyiği sağlığına kavuşturup yeniden doğal yaşam alanına bırakmak istiyoruz. Veteriner hekimler olarak bunu başarabilirsek çok sevineceğiz."

Fabrikaya sığınmıştı

Yaralı geyik, 7 Ekim’de Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikaya sığınmıştı. İhbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, geyiği alıp ilçedeki bir barınağa götürmüştü. Daha sonra tedavi edilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na nakledildi.

UHA Haber Merkezi - SEZGİN AKKOYUN

BELEDİYELER

EKONOMİ