İZMİR'DE KADIN VE ÇOCUKLAR İÇİN BİRLİK MESAJI: KAÇOK DERNEĞİ'NDEN ÖNEMLİ ETKİNLİK

Karşıyaka Belediyesi'nde düzenlenen 'Kadına ve Çocuğa Güçlü Adımlar' seminerinde kadın ve çocuk hakları masaya yatırıldı. Etkinlik, çok sayıda katılımcıyla gerçekleşti.

İzmir'de Kadın ve Çocuklar İçin Birlik Mesajı: KAÇOK Derneği'nden Önemli Etkinlik

İzmir Karşıyaka Belediyesi Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi'nde, Çiğdem Sabuncuoğlu moderatörlüğünde, Av. Merve Aybar Güler ve Eğitim Uzmanı Sosyolog Fulya Peynirci'nin sunumuyla "KADINA VE ÇOCUĞA DAİR GÜÇLÜ ADIMLAR!" semineri gerçekleştirildi. Seminer, STK başkanları, temsilcileri, üyeleri, gönüllüleri, misafirleri, kadınlar ve çok sayıda erkeğin katılımıyla yapıldı. Etkinlik, mücadele, birlik ve dayanışma adına önemli mesajlar içerdi.

Programda KAÇOK Derneği, haber destekleriyle yanlarında olan basın emekçileri Gazeteci Nevra Uçkaç, Gazeteci Ece İçmez ve Urla Bademler Köyü İlkokulu'nda kurdukları kütüphanenin mimarı Yönetim Kurulu Üyesi Pervin Akyar'a ödül takdim etti. Teşekkür ve ödül sunulan değerli isimler adına çiçek takdim etmek yerine Ege Orman Vakfı'na 1 adet fidan bağışı yapılarak sertifikalar kendilerine teslim edildi.

KAÇOK Başkanı Aslı'nın Konuşması

KAÇOK Başkanı Aslı, konuşmasında şunları ifade etti: "Birbirinden değerli yol arkadaşlarımızla birlikte çıktığımız bu yolda, insanlık, kadınlar ve çocuklar adına iyiliğe uzanan el olmak için attığımız adımlar, mücadelemizde büyük kapılar araladı. Kadınları ve Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin merkezi İzmir'dir. Derneğimiz; toplumun önemli bir kesimi olan kadın ve çocukların yaşadıkları her çeşit şiddet, duygusal, fiziksel ve cinsel istismar durumlarında kendilerine hukuksal, psikolojik ve gerektiğinde ekonomik destek sağlamak; sonraki süreçte hayata adapte olmalarını kolaylaştırmak, sosyal entegrasyonlarına katkı sunmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek; bu konularda çalışmalar yapan kişi, kurum, kuruluş, dernek ve vakıflarla dayanışma ve işbirliğinde bulunarak destek vermek amacı ile kurulmuştur. Özellikle kadın ve çocuk haklarını koruyan, gösterişten uzak, marka parlatma derdinin olmadığı, hiçbir ideolojik tarafı olmayan, her kesime eşit mesafede, amaca hizmet etmeye çalışan hak ve savunuculuk temelli bir derneğiz."

Aslı, ayrıca şunları ekledi: "Sadece bununla kalmayıp ihtiyaç sahibi ücra köy ve ilçelerde KAÇOK kütüphaneleri kuruyoruz. Mardin, Osmaniye ve İzmir’deki açılışlarımızın ardından hayırseverimizin isteği doğrultusunda Urla Bademler İlkokulu'nda 'Müşerref Demirci Kütüphanesi'ni kurduk. Her ay 'HAKKINIZ VAR' sloganıyla, etkinliklere gelemeyen veya gelmesine müsaade edilmeyen dezavantajlı mahallelerdeki kadınlarımıza muhtarlarla iş birliği yaparak haklarını anlatıyoruz. Ayrıca, maalesef cinayete kurban giden kadın kardeşlerimizin arkada kalan evlatlarına burs desteği sağlıyoruz."

"Kadın ve Çocuklara Güçlü Adımlar"

Aslı, konuşmasında toplum için kadınların önemine de değindi: "Diliyoruz ki el ele verip mücadele ettiğimiz bu yolda, kadınların yalnız olmadığını hissettirecek çalışmalar yaparak onları haklarını bilen, özgüvenli bireyler haline getirirken; çocuklarımızın da eğitimi, cesareti ve mutluluğu için çalışıyoruz. Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç olacaktır. Emekçi, üretken ve saygıdeğer hanımefendilerimizin yanında ve destekçisiyiz. Bu zorlu ve maneviyat dolu süreçte, her konuda yanımızda olan gönüllülerimize ve yönetim kurulu üyelerimize müteşekkiriz. Kadınlar ve çocuklar adına, amaca hizmet eden değerli bir seminerdi. Başta değerli STK başkanlarımız, temsilcileri, katılım sağlayan ve emek veren tüm dostları saygı ve sevgi ile selamlıyoruz."

İZMİR (UHA) - AYDAN YALÇIN

BELEDİYELER

EKONOMİ