ADIYAMAN, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI TURNUVASI İLE KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR.

Milli Eğitim Bakanlığının “100 Çocuk Oyunu Projesi” kapsamında düzenlenen ilkokullar arası "Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası" büyük bir ilgiyle sona erdi.

Adıyaman, Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası ile Kültürü Yaşatılıyor.

Turnuva kapsamında Adıyaman merkez ve ilçelerinde eş zamanlı olarak çeşitli yarışmalar düzenlendi. 44 ilkokuldan 176 sınıftan toplam 1376 öğrencinin katıldığı turnuvada, 3 aylık mücadeleler sonunda 12 okuldan 135 öğrenci finale yükseldi.
Yenimahalle spor salonunda düzenlenen final turnuvasına İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Gençlik Spor İl Müdürü Fikret Keleş de katılarak öğrencilere destek oldular.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Milli kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarımızı bu yıl tüm okullarımızda turnuva haline getirdik. Bu turnuva ile çocuklarımıza hem kültürel mirasımızı öğretmeyi hem de onları eğlenceli ve öğretici aktivitelerle buluşturmayı hedefledik. Gelecek nesillerimizin bu oyunları öğrenerek yaşatmaları, kültürümüzün devamlılığı açısından büyük önem taşıyor." dedi.
Deprem yaşamış bir şehirde çocuklara yeniden hayal kurdurma amacıyla hazırlanan bu yarışmalara katılan tüm okullara ve öğrencilere teşekkür eden İl Müdürü Ali Tosun, başarılarının devamını diledi.

Turnuvanın sonunda dereceye giren öğrencilere kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi. 

Turnuvada dereceye girenler:

3 Taş Oyunu Kategorisi:

1. Şehit Cem Özgül İlkokulu
2. Vatan İlkokulu
3. Fevzi Çakmak İlkokulu

Yakan Top Oyunu Kategorisi:

1. Hatice – Abuzer Yıldırım İlkokulu
2. Altınşehir İlkokulu
3. Şehit Rıza Fırat İlkokulu

Mendil Kapmaca Oyunu Kategorisi:

1. Özel İdare İlkokulu
2. Menderes İlkokulu
3. Malazgirt İlkokulu

7 Kiremit Oyunu Kategorisi:

1. Yavuz Selim İlkokulu
2. Altınşehir İlkokulu
3. Birsen Esensoy İlkokulu

Turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik eder, emeği geçen öğretmenlerimize ve destek veren velilerimize teşekkür ederiz.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ