HAMİDİYE TARİHİ SU TERAZİSİ BAKIMA VE ONARIMA ALINDI

Kağıthane Yeşilce Mahallesi'nde Petrol Ofisi Tesisleri yanında ve binalar arasında yıllarca sıkışıp kalan, metruk vaziyette ki Tarihi Hamidiye Su Terazisi'nde başlatılan bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

HAMİDİYE TARİHİ SU TERAZİSİ BAKIMA VE ONARIMA ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İski Genel Müdürlüğü Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanlığı'nca Muhtelif Tarihi Su Sistemlerinde Onarım ve Bakım Kapsamında,  Yeşilce Mahallesi'nde ki  Hamidiye Su Terazi'nde ki restore ve yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Başlatılan bakım ve onarım öncesi, tarihi kulenin etrafı alüminyum saçlarlarla çevrildi. Tarihi su sistemlerinin restore çalışmaları kapsamında yenileme ve onarımı kontrollerle aralıksız devam eden Hamidiye Su Terazisi restore sonrası güzel bir görünüme kavuşacak.

Yıllarca metrük bir durumda kaderine terk edilmiş su terazisi kulesinin etrafı restore öncesi, çöp yığınları içinde ve korunmasız bir durumdaydı.

2. Abdulhamid'in mirası olan Tarihi Hamidiye Su Terazisi, Galata-Beyoğlu bölgesine içme suyu getirmek için Hamidiye Suyolu'nun bir parçası olarak, 1899-1902 yılları arasında inşa edildi.

Osmanlı döneminden kalma Tarihi Hamidiye Su Terazisi, su yollarında basıncı ayarlamak için kullanılıyordu.

 

İSTANBUL (UHA) - MURAT ÖZDEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ