KASIMPAŞA MEVLEVİHANESİ 99 YIL ARADAN SONRA KAPILARINI ZİYARETE AÇTI

İstanbul'un üçüncü mevlevihanesi olan Kasımpaşa Mevlevihanesi aradan geçen 99 yılın ardından yeniden kapılarını hizmete açtı.

KASIMPAŞA MEVLEVİHANESİ 99 YIL ARADAN SONRA KAPILARINI ZİYARETE AÇTI

Kasımpaşa Mevlevihanesi, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in katıldığı açılış etkinliğinde, 99 yıl sonra düzenlenen programla yeniden hizmete açıldı. 

Mevlevihanenenin açılışına öncülük eden İnsan ve İhsan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Fatih Çıtlak başta olmak üzere üyeler ve emeği geçen yardımseverler ile davetlilerin katıldığı programda semazenler sema gösterileri ile misafirlere manevi iklim yaşattılar. 

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, köklerini Anadolu'dan alan, insana değer veren, hoşgörü ve kucaklayıcılıkla harmanlanan bu kadim inancı yaşatmak için her daim gayret edeceklerini söyledi.

Başkan Güney;  'Bugün, İstanbul’un üçüncü mevlevihanesi olan Kasımpaşa Mevlevihanesi’nin açılışı için buluştuk. 99 yılın ardından kapılarını yeniden hizmete açan Mevlevihane'de eşsiz duygular yaşadık. 

Sema gösterileriyle bizleri mest eden semazenlerimizin vecdinde sezdiğimiz, evreni anlama ve ona uygun yaşama arzusunu yeniden tattık. Manevi dünyamız için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anımsadık.

Tevazu, iyilik ve sevgiyi öğütleyen, merkezine insanı ve hoşgörüyü alan mevlevilik inancı ve anlayışı; şüphesiz Beyoğlu’nda korumamız gereken kardeşçe ve barış içerisinde yaşama kültürümüzün de özünü oluşturuyor.

Kasımpaşa Mevlevihanesi’nin açılışına öncülük eden İnsan ve İhsan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Mehmet Fatih Çıtlak başta olmak üzere; tüm üyelere ve süreçte emeği olan herkese, Beyoğlu’na kazandırdıkları değer için teşekkür ediyoruz.' şeklinde cümleler kullandı.

İSTANBUL (UHA) - MURAT ÖZDEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ