OSMANLI İMPARATORLUĞU TOPRAKLARINI GÖSTEREN EL YAZMASI HARİTA OLDUKÇA İLGİ GÖRÜYOR

Beypazarı İlçesinde Kültür evi müzesinde sergilenen ve Osmanlı İmparatorluğu zamanı topraklarını gösteren el yazması tarihi harita oldukça ilgi çekiyor.

Osmanlı İmparatorluğu topraklarını gösteren el yazması harita oldukça ilgi görüyor

Beypazarı İlçesinde Kültür evi müzesinde sergilenen ve Osmanlı topraklarını gösteren el yazması tarihi harita oldukça ilgi çekiyor.

Müzenin giriş katında sergilenen Harita, el yazması olarak, tüm yerleşim birimlerini, denizlerin adını hatta köylerin bile adının yazılı bulunduğu tarihi harita oldukça ilgi görüyor.

Tarihi haritanın üzerinde de, Türkçe yazılı olarak “Bu haritada Osmanlı Topraklarını gösteren bir haritadır" ibaresi yer alıyor.

Müze ziyaretçilerinin oldukça ilgi gösterdiği haritayı incelediklerinde, Osmanlı topraklarını gösteren bir harita olduğunu ve zaman içinde Osmanlı topraklarının ne kadar küçüldüğünü buradan anladıklarını ifade diyorlar.

Hasan Karakaya, Beypazarı ziyaretinde bulunduğunu ve müzeleri gezerken, Tarihi haritanın kendisinin çok ilgisini çektiğini söyledi.

Haritayı yakından incelediğinde, Osmanlı İmparatorluğunun çok geniş bir coğrafyaya hükmettiğini buradan anladıklarını ifade eden Karakaya, “Ecdadımız, soyumuz bu ülkelere 600 yıl hükmetmiş bir imparatorluk varmıştı. Gün geçtikçe küçülmüşüz ve Türkiye’ gibi dünya üzerinde önemli bir coğrafyada bulunan topraklarıyla varlığımızı sürdürüyoruz” dedi.

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ