OSMANİYE’DE ÇEKİLEN İLK DİZİ: KOZA

Osmaniye’de çekimleri devam eden "Koza" dizisi, polisiye ve aksiyon dolu hikayesiyle dikkat çekiyor. Dizinin yazarı ve yönetmeni Mustafa Kemal Kural, hikayenin İstanbul’da başlayıp Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde devam ettiğini belirtti. Dizideki oyuncular, Adana ve Osmaniye’de yaşayan halktan ve tanınmış isimlerden seçildi. Yönetmen, Çukurova halkının yeteneklerine ve yeni yüzlere olan ihtiyaca vurgu yaptı. Projenin yapımcılığını Mustafa Kemal Kural, uygulayıcı yapımcılığını ise Ümit Tekcan üstleniyor. Dizi, bölgenin kültürünü tanıtmayı hedefliyor.

Osmaniye’de Çekilen İlk Dizi: Koza

Çukurova’nın genelini kapsayan, polisiye ve aksiyon dolu hikayesiyle izleyicileri ekran başına kilitleyecek olan "Koza" dizisinin çekimleri hız kesmeden devam ediyor. Dizinin yazarı ve yönetmeni Mustafa Kemal Kural’dan aldığımız bilgilere göre, hikaye İstanbul’da başlayıp Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde devam ediyor.

İstanbul’dan Kadirli’ye Uzanan Macera

Başrollerden biri olan Mehmet Arslan, İstanbul’da taksicilik yaparken istemediği bir belaya bulaşır. Bu bela öyle büyüktür ki, İstanbul’da barınamaz hale gelir ve memleketi Kadirli’ye kaçmak zorunda kalır. Ancak bela peşini bırakmaz ve olaylar genişleyerek Çukurova’nın tamamına yayılır. Bir macera içinde birçok macera barındıran bu hikaye, izleyicilere soluksuz anlar yaşatacak.

Yeni Yüzler, Yeni Yetenekler

Mustafa Kemal Kural ile yaptığımız söyleşide, dizideki oyuncuların tamamının yeni isimler olduğunu öğrendik. Adana ve Osmaniye’de yaşayan halktan ve tanınmış isimlerden seçilen oyuncular, farklı işlerde kariyerleri olan kişilerden oluşuyor. Yönetmen, oyuncuların isimlerini sürpriz olması için açıklamadı. Projenin oldukça kapsamlı olduğunu belirten Kural, diziyi Çukurova’da çekme nedenlerini şu üç unsura bağladı:

  1. Çukurova halkının yazarlık, oyunculuk ve çeşitli sanat dallarında çok yetenekli olması.
  2. İzleyicilerin aynı yüzleri görmek istememesi.
  3. Sinema ve dizi sektörünün yeni yüzler ve yeteneklere ihtiyacı olması.

Bölge Kültürünü Tanıtma Fırsatı

Kadirli’li olan yönetmen Mustafa Kemal Kural, özellikle bölgenin kültürünü tanıtmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiğini belirtti. Osmaniye ve Kadirli halkının projeyi sahiplenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kural, "Dizide oynayan oyuncuların çoğunun halk tarafından sevileceğine ve devamlı görmek isteyeceklerine inanıyorum. Osmaniye ve Kadirli halkına projeyi sahiplendikleri için teşekkür ederim," dedi.

Yapım Ekibi ve Destekçiler

"Koza" dizisinin uygulayıcı yapımcılığını, şehrin ileri gelen iş adamlarından Ümit Tekcan üstlenirken, yapımcılığını ise Mustafa Kemal Kural yapmaktadır. Bölgenin kültürünü ve yeteneklerini ekranlara taşıyacak olan bu proje, Çukurova halkı için büyük bir gurur kaynağı olacağa benziyor.

Koza Dizisi Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin

Dizinin ilerleyen bölümleri ve gelişmeleri hakkında daha fazla bilgi almak için gazetemizi takipte kalın. Koza dizisi, Osmaniye ve Çukurova’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir proje olarak heyecanla bekleniyor.

 

 

 

 

OSMANİYE (UHA) - MUSTAFA DÜZENLİ

BELEDİYELER

EKONOMİ