HAKKARİ'DE KAFE, PASTANE VE İMALATHANELER DENETLENDİ

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ilçede hizmet veren kafe, pastane ve imalathanelerini denetledi.

Hakkari'de kafe, pastane ve imalathaneler denetlendi

Yapılan denetimlerde genel temizlik, personel hijyeni, makine ve araç temizliği, çalışan personelin çalışma ve sağlık karneleri, iş yeri ruhsatı ile portör muayeneleri gözden geçirildi. Eksiği bulunan iş yerlerinin eksikliklerini gidermeleri için bir haftalık süre tanındı.

Tanınan süreye rağmen eksiklikleri devam eden iş yerleri hakkında yasal işlemin gerçekleşeceği belirtildi. Gerçekleşen denetimde bulunan Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, “İlçemizde bulunan Kafe ve Pastaneleri denetliyoruz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile başlatmış olduğumuz denetimlerimiz düzenli bir şekilde devam edecektir.

Halk sağlığını önemsiyoruz ve bu konuda gerekli tüm çalışmaları yürüteceğiz. Denetimlerde eksiğini tespit ettiğimiz iş yerlerine gerekli uyarılarda bulunduk ve bir haftalık süre tanıdık. İkinci bir denetimde kayıt altına aldığımız eksikliklerin giderilmemesi halinde yasal işlem başlatacağımızı da belirttik” dedi.

HAKKARİ (UHA) - NURMUHAMMED TEK

BELEDİYELER

EKONOMİ