HATAY'A 2 YENİ HASTANE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Amacımız mümkün olan en kısa sürede Hatay başta olmak üzere tüm depremzede şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmaktır" ifadelerini kullandı.

Hatay'a 2 Yeni Hastane


Hatay'da iki önemli sağlık yatırımını hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi 126'sı yoğun bakım, 39'u diyaliz, 68'i acil yatağı olmak üzere toplam 550 yatak kapasitesine sahiptir. Hastanemiz 129 bin metrekare arsa alanı, 65 bin 350 metrekare kapalı alanı ve bir helikopter pistiyle hizmet verecektir. Hastanemizde 12 ameliyathane, 76 poliklinik, 2 anjiyo cihazı, 2 MR cihazı ve 13 röntgen cihazı bulunuyor.

 
Diyaliz ünitesinden yanık merkezine tam kapsamlı laboratuvardan fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesine anjiyo ve onkoloji ünitesinden inme ve kalp merkezine pek çok özellikli hizmetin sunulduğu hastanemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün resmen devreye aldığımız ikinci sağlık kuruluşumuz İskenderun Devlet Hastanesi'dir.

Bu hastanemiz 31'i yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 200 yatak kapasitesine sahiptir. Arsa alanı 30 bin metrekareyi, kapalı alanı 17 bin metrekareyi bulan İskenderun Devlet Hastanemiz, 7 ameliyathane, 42 poliklinikle ilçemize hizmet verecektir. İleri tıp teknolojilerine ve gelişmiş imkânlara sahip bu hastanemizin de İskenderunlu kardeşlerimizle birlikte tüm Hatay halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" açıklamalarında bulundu

HATAY (UHA) - MİRAÇ GEÇİLMEZ

BELEDİYELER

EKONOMİ