ESKİŞEHİR’DE 20. YUNUS EMRE ŞİİR BULUŞMALARI YOĞUN KATILIMLA TAMAMLANDI

Eskişehir’de 20. kez düzenlenen Yunus Emre Şiir Buluşmaları, şairleri ve sanatseverleri bir araya getirerek Yunus Emre’yi anma etkinliklerine sahne oldu.

Eskişehir’de 20. Yunus Emre Şiir Buluşmaları Yoğun Katılımla Tamamlandı

Eskişehir Sanat Derneği tarafından düzenlenen Yunus Emre’yi şiirlerle anma ve şairleri Yunus Emre etrafında buluşturma amacıyla başlatılan etkinliklerin 20’ncisi, Eskişehir Büyükşehir Taşbaşı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner, şairler, yazarlar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Etkinlikte, Türkiye’nin farklı şehirlerinden şairlerin katılımıyla gerçekleşen 16. Yunus Emre Şiir Yarışması’nın kazananlarına ödülleri verildi.

Yunus Emre Şiir Buluşması’nın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner, 2004 yılından bu yana düzenlenen bu etkinliğin, büyük şair Yunus Emre’nin şiirle anılması ve tanıtılması amacı taşıdığını belirtti.

Etkinlikte, Onur Konuğu Şair M. Kuddusi Çetinkuş ile söyleşi yapılırken, Yunus Emre Araştırma Ödülü’ne layık görülen "Çocuk Yüreklerde Yunus Emre" kitabının yazarı Özlem Pekcan, Yunus Emre Felsefesi üzerine bir konuşma yaptı. Yunus Emre Şiir Ödülü’nü kazanan Şair Mesut Yaman ise Yunus Emre üzerine yazdığı şiirini okudu.

Sanat Ödülleri'nde Heykel Ödülü’ne Metin Yurdanur, Fotoğraf Ödülü’ne ise Koray Faydacı layık görüldü.

  1. Yunus Emre Şiir Yarışması’nda ödül alanlar:
  • Birincilik Ödülü: “Yaşamak İçin” şiiri ile Yeliz Gür
  • İkincilik Ödülü: “Kum” şiiri ile Özlem Kocabaş Karakurt
  • Üçüncülük Ödülü: “Ne Gördüm” şiiri ile Mehmet Emin Destici
  • Mansiyon Ödülü: “Yanımda Olsaydın” şiiri ile Melahat Depecik
  • Mansiyon Ödülü: “Ateşten Kına” şiiri ile Meltem Köse

Ödül kazanan şairlere ödüllerinin verilmesinin ardından şairler şiirlerini okudu ve etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

ESKİŞEHİR (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ