HATAY'IN GURURU APKORD ÇOCUK KOROSU İZMİR'DE HAYRANLIKLA İZLENDİ

İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar festivali'nde Apkord Çocuk Korosu büyük başarı kazandı.

Hatay'ın Gururu Apkord Çocuk Korosu İzmir'de hayranlıkla izlendi

İzmir'in sanat ve kültür alanında önemli etkinliklerinden biri olan İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali, bu yıl 3. kez düzenlendi. Yurtiçi ve yurtdışından toplam 165 koronun katılımıyla gerçekleşen festival, 20-26 Mayıs tarihleri arasında Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Polifonik Korolar Derneği İzmir Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen festivalde, Hatay MKÜ Antakya Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Sezgin Suna yönetimindeki Apkord Çocuk Korosuda yer aldı.

Festivalde gösterdikleri başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Apkord Çocuk Korosu, Hatay'a dönüşlerinde büyük bir mutluluk yaşadı. Koronun yönetmeni Sezgin Suna, çocuklarıyla birlikte "Sololu Yapıt Yorumlamada Başarı Ödülü" alarak Antakya'ya döndü.

Özellikle 6 Şubat deprem felaketinden sonra çocukları bölge dışına çıkararak moral depolamaya ve sağlıklı bir ortamda nefes almalarını sağlamak için çaba gösteren Suna, önümüzdeki süreçte bu çalışmaların devam edeceğini belirtti. Apkord Çocuk Korosu üyeleri ise festival boyunca İzmir Narlıdere Uğur Okulları'nda konserler vererek, beraber geçirdikleri 6 gün boyunca unutulmaz anlar yaşadılar.

Festivalin sonunda düzenlenen kapanış ve ödül töreninde katılan korolara ödüller verildi. Apkord Çocuk Korosu ise aldığı başarı ödülüyle gurur yaşadı. Ayrıca, Temmuz ayında Kıbrıs koro kampı çalışmalarına başlayacak olan Apkord, destek ve yardımlarla çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu.

HATAY (UHA) - SUNA ZEYTUN

BELEDİYELER

EKONOMİ