İTALYAN RESSAMLARIN ESERLERİ ADIYAMAN’DA SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Hikmet Eraslan’ın kişisel koleksiyonundaki 30 İtalyan ressamın eseri Adıyaman’da sergilenecek. Sergi 12-30 Ekim tarihleri arasında halka açık olacak.

İtalyan Ressamların Eserleri Adıyaman’da Sanatseverlerle Buluşuyor

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan’ın kişisel koleksiyonunda yer alan İtalyan ressamlara ait tablolar, deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman'da sergilenecek. Sanat ile Adıyaman’a destek vermek istediklerini belirten Hikmet Eraslan, “İtalyan ressamlara ait 30 adet yağlı boya tabloyu Adıyaman’da sanatseverlerle buluşturacağız. Ayrıca, Adıyaman’ın tarihi bölgelerinde bir klip çekerek bölge turizmine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Deprem felaketinin ardından hayatın normale dönmesi için büyük çaba sarf eden Adıyaman, şimdi de İtalyan ressamların eserlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Hikmet Eraslan, kişisel koleksiyonundaki 30 eseri, 12 Ekim’den itibaren Adıyaman İl Halk Kütüphanesi’nde sergileyecek. Sergi, Adıyaman Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenecek ve 30 Ekim’e kadar halka açık olacak.

Valilik ve Belediye Desteğiyle Sanat Adıyaman’da

Adıyaman Valisi Osman Varol ve Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin desteğiyle gerçekleşecek olan sergi hakkında açıklamalarda bulunan Hikmet Eraslan, “Adıyaman’a olan desteğimiz devam edecek. Sanatla bölgenin ekonomik ve turizm anlamında kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu serginin, bölgedeki sanatsal faaliyetlere hareketlilik getireceğine inanıyorum. Valimiz Sayın Dr. Osman Varol’a ve Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Tutdere’ye desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Adıyaman'ın Tanıtımı İçin Klip Çekilecek

Hikmet Eraslan, Adıyaman’ın turizm potansiyelini artırmak amacıyla, bölgenin tarihi güzelliklerinde bir klip çekeceklerini belirtti. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı Milli Parkı başta olmak üzere çeşitli tarihi mekanlarda çekilecek klip, hem yurt içinde hem de yurt dışında gösterime girecek. “Adıyaman, muhteşem bir doğa ve kültür mirasına sahip. Bu güzellikleri tanıtmak için özel bir klip hazırlayacağız. Proje, Adıyaman’ın turizm ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ