YUNUS EMRE FELSEFESİ HAFTALARA SIĞDIRILAMAZ

Odunpazarı Kent Konseyi Yunus Emre anma programlarına devam ediyor

Yunus Emre felsefesi haftalara sığdırılamaz

Programa Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Mihalıcçık Belediye Başkan Vekili Hasan Hüseyin Sayar, İş İnsanı ve EKSAV Başkanı Ali Eldem, Necla Tanyeri ,eski Turizm Şube Müdürü Reşat Bağcı ve Yunus Emre felsefesine gönül vermiş Eskişehirliler katıldı.

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleşen anma programı geçmişte aramızdan ayrılan başarılı fotoğraf sanatçısı Battal Gazi Barlas’ın Yunus Emre fotoğrafları ve Şair- Yazar, Köprübaşı Edebiyat editörlerinden Ahmet Urfalı’nın Yunus Emre şiir blokları sergisi açıldı. Açılış konuşmasını Ahmet Urfalı gerçekleştirdi. Daha sonra Yunus Emre tanıtımı için ömür vakfedip vefat eden emekli İl Turizm ve Kültür Müdürü H.Güven Tanyeri adına anma programı ve Erdinç Özkan tarafından ‘Anlat Beni’  tiyatral anlatı programı gerçekleştirildi.

Odunpazar Kent Konseyi başkanı İsmail Kumru; ‘Yunus Emre felsefesini bir haftaya değil yıl içine de yayılmalı bizlerde bu düşünceden yola çıkarak bu felsefeyi yaşatma, unutturmamak için çeşitli sergiler, tiyatral anlatılar ve faaliyetler ile anma programları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Programı dolasıyla aramızda bulunamayan ancak gerçekleştirdiğimiz her etkinliğe destek veren Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a ve bu akşam bizi yalnız bırakmadığınız için siz değerli konuklarımıza çok teşekkür ederim.’ dedi

Program sonunda merhum Güven Tanyeri’nin eşi Necla Tanyeri’ye plaketini Mihalıççık Belediye Başkan Vekili Hasan Hüseyin Sayar takdim ederken, “Anlat Beni” tiyatral anlatı sonrasında Erdinç Özkan’a ise hediyesini Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru takdim etti.

ESKİŞEHİR (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ