CHP KADIN KOLLARI HATAY İL KONGRESİ YAPILDI, FEDVA ÇEKMECELİOĞLU SEÇİLMİŞ BAŞKAN OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Kadın Kolları kongresi, Hatay Defne ilçesi Nikah salonun’da gerçekleşti. Kongrede mevcut başkan Fedva Çekmecelioğlu tek aday olarak seçime girerdi

CHP Kadın Kolları Hatay  İl Kongresi yapıldı, FEDVA ÇEKMECELİOĞLU seçilmiş başkan oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) HATAY İl Kadın Kolları kongresi, Hatay Defne ilçesi Nikah salonunda gerçekleşti Kongre Açılış Divan oluşumu Divan başkanı MYK üyesi Yasemin Yılmaz, Divan bşk yardımcısı Figen Kaplan, yazman Dilara Karpuzçi seçilirken Kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken Kongrede mevcut başkan Fedva Çekmecelioğlu tek aday olarak seçime girerken İl Yönetimi ve Kurultay delegeleri’nin seçildiği kongrede Çekmecelioğlu yaptığı Açılış konuşması şu şekilde:

Mustafa Kemal Üniversitesi isletme ve Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetim bölümleri olmak üzere iki üniversite mezunuyum. 3 yil süren ingilize dil egitim programini tamamladiktan sonra 20 yil ingilize ögretmenligi yaptim. 2001'de 13 kurucu üyeyle birlikte Aalen-Antakya Kültür Dernegini kurduk. Dernek atis altinda yürüttügümüz öykü atölyesine bagli öyküler yazmaktayim. "Kadinca Öyküler" ve "Antakya'dan Esinler' adinda iki kitapta öykülerim yayimlandi. 2020 Mart ayinda il kadin kollar baskanimiz Filiz Haksöz'ün yönetiminde idari islerden sorumlu baskan yardimaligi görevini yürüttüm. Filiz Haksöz baskanimla beraber gok güzel bir calisma süreci geçirdik. Bana sagladigi desteklerden ve verdigi tüm emeklerden dolayi ona sükranlarimi sunuyorum. Kendisi su anda sehir disinda bir durusmasi oldugundan türü katilamadi, sizlere sevgi ve selamlarini gönderdi.


Kasim 2023'te Hatay il kadin kollari baskanligina atandim. Atandiktan sonra 31 Mart yerel seçimleri için 15 ilçemizde sahalarda seçim calismalarina katildik. Bu çalismalarimiz esnasinda kadinlarimizin fedakârca sahada calistiklarina tanik oldum. fok calistik ancak maalesef ilimizde istedigimiz sonucu elde edemedik. Çok az bir farkla büyüksehirde seçimi kaybettik ve büyük bir ilerleme kaydetsek de Iskenderun ilçemizde binde birlik sayilarla ifade edebilecegimiz bir farkla kaybettik. Ancak ziyadesiyle mutluyum ki Dörtyol ilçemizde 44 yil aradan sonra seçimi kazandik. Yeni dönemde de kadinlarin; siyasette, mecliste ve belediye baskanligina seçilmeleri konusunda gok calisacagim. Kadinlara siyasi ve parti okullarinin sadece seçim döneminde degil, her zaman egitim vermesi hususunda calismalar yürütecegim. Hatayimizin siyasi gelismelerini tartisacagimiz paneller düzenleyecegim.

"Asrin Felaketi" olarak nitelendirilen yasadigimiz büyük depremden sonra toplumsal sorunlarin hat safhada oldug ilimize, birçok sorunla mücadele eden kadinlarimizin sesini duyurabilmek ve onlara her manada destek olmak için çabalayacagim. Bundan sonraki süreçte, gösterdigimiz üstün çabanin ve calismalarimizin üstüne daha da fazlasini koyarak degerli ekibimle beraber Cumhuriyet Halk Partimizin temsil gücünü öne sikaracagiz ve önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün biz kadinlara verdigi seme seçilme hakkinin gururuyla partimizi iktidara tasima için stümüze düsen görevi layigyla yerine getirecegiz.

HATAY (UHA) - ERKAN KARATAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ