CHP PARTİ OKULU ADIYAMAN’DA YEREL YÖNETİMLER EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

CHP Parti Okulu’nun Adıyaman’da düzenlediği eğitimde, Başkan Tutdere yerel yönetimlerde bilginin ve hukukun önemine dikkat çekerek, halktan aldıkları desteği artırmayı hedeflediklerini belirtti.

CHP Parti Okulu Adıyaman’da Yerel Yönetimler Eğitimi Düzenledi

CHP Parti Okulu, Adıyaman’da Belediye Meclis Üyeleri ve partililere yönelik ‘Yerel Yönetimler Eğitimi’ düzenledi. Eğitime Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, CHP İl Başkanı Engin Doğan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve eğitmenler Fatma Arguz, Hasan Şencan, Uğur Kalkan ve Mehmet Tosun katıldı.

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, Parti Okulu’nun eğitmenlerine teşekkür ederek, yerel yönetimlerde hukuki mevzuatın ve bilginin önemine dikkat çekti. Tutdere, “Biz şuna inanıyoruz, bilgi olmadan hiçbir şey olmaz. Önce kendimizi bilgiyle donatacağız. Hepimiz kamu görevi ifa ediyoruz ve yaptığımız işin hukuksal bir karşılığı var. Bu hukuksal çerçeveyi iyi bilmek gerekiyor. Bugün, Parti Okulumuzun kıymetli eğitmenleri bu konularda bilgiler verecek,” dedi.

ADIYAMAN’IN GELECEĞİ İÇİN BİRLİK MESAJI

31 Mart Yerel Seçimlerinde halktan aldıkları güçlü desteği hatırlatan Başkan Tutdere, Adıyaman’ın geleceğini inşa etmek için kararlı olduklarını ifade etti. Türkiye genelindeki belediyeler arasında halk desteği sıralamasında üçüncü sırada olduklarını belirten Tutdere, bu başarıyı daha da ileri taşımayı hedeflediklerini vurguladı. “Biz, birlikte güçlü bir aileyiz. Halkımızın bize teslim ettiği emaneti hak ettiği yere taşıyacağız. Adıyaman artık geriye değil, geleceğe bakacak ve geleceğini hakkıyla inşa eden bir belediyecilik anlayışıyla yola devam edecek. Belki yorulacağız ama hiçbir şey bize halkımıza hizmet etmekten geri adım attıramayacaktır. Türkiye’deki tüm belediyeler arasında halktan alınan destek anlamında ilk 3’teyiz, bunu birinci sıraya taşıyacağız,” ifadelerini kullandı.

Bu eğitim programı, belediye meclis üyeleri ve partililerin bilgi düzeyini artırarak, yerel yönetimlerde daha etkin ve hukuka uygun bir hizmet sunmalarını amaçlıyor. Katılımcılar, eğitim süresince yerel yönetimlere dair hukuki mevzuat, yönetim stratejileri ve halkla ilişkiler konularında değerli bilgiler edindiler.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ