DEVA PARTİSİ ANKARA'DA 2. OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

DEVA Partisi'nin Ankara'da gerçekleştirilen 2. Olağan Büyük Kongresi'nde Ali Babacan, yeniden Genel Başkan seçilerek partinin gelecekteki yol haritasını açıkladı.

DEVA Partisi Ankara'da 2. Olağan Büyük Kongresini Gerçekleştirdi

DEVA Partisi, 2. Olağan Büyük Kongresini 12 Ekim 2024 günü saat 11:00'de Ankara'daki Meyra Palace Hotel'de gerçekleştirdi.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan heyetinin oluşturulması ile başladı.

Kongrede yapılan seçimde tek aday olan Ali Babacan, yeniden Genel Başkan seçildi. Parti organlarında görev alacak kişiler de bu kongrede belirlendi.

Kongrede "Yeni Yol" sloganıyla konuşan Genel Başkan Ali Babacan şunları söyledi:

"Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Yoğun şekilde çalışacağız. Kimlik siyaseti yapmayacağız. DEVA Partisi, Cumhuriyet'in değerlerini ve milli menfaatlerimizi her zaman üstün tutar. DEVA Partisi, kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sistemi esas alır. Türkiye'de kutuplaşmayı siyaset zemininden çıkarmak istiyoruz. Yeni bir yola ihtiyaç var. Herkes için yeni bir yol inşa etmek zorunludur. Gençler için açacağımız yeni yollar var. Aynı düşünceleri paylaşan partilerle iş birliğinin önemli olduğunu düşünüyoruz. AK Parti’nin kuruluş ilkesi olan yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadelede gelinen nokta içler acısı. Emeklinin durumunu biliyorum. Ülkenin geldiği noktada muhalefetin de payı var."

Gençlerin sanal kumarhanelere alıştığını ve iktidarın söylem ve eylemleri yüzünden dinden uzaklaştığını belirten Babacan, devlet imkanlarının yandaşlara dağıtıldığını, halkın ise güvenlik ve adalet istediğini vurguladı.

Babacan, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bugün uygulanan politikaların bizim ortaya koyduğumuz vizyon ve ekonomik programla alakası yok. Ben Cumhurbaşkanı olsam, uygulamalarımla ülke ekonomisini toparlarım. Yeni ekonomi bakanı da konuyu biliyor ancak eskisinin ayıbını örtmek için itibarınızı tüketiyorsunuz."

Partililerin konuşmalarının ardından kısa bir kapanış konuşması yapan Babacan şunları ekledi: "Kurulurken yeni siyasetçilerle çalışacağımızı söylemiştik. Çünkü herhangi bir partinin devamı olmayacağız. Genel merkezde çok sayıda il başkanımız olacak. Bundan sonra genel merkez ile il teşkilatlarımızın çok sıkı iletişimde olmalarını istiyorum."

Babacan, önümüzdeki dönemin zor olacağını belirterek, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi durumun ciddiyetine vurgu yaptı ve partililerin kapı kapı dolaşıp seçime hazırlanmalarını istedi.

Genel Başkanın kapanış konuşmasının ardından Divan Başkanı kongreyi sonlandırdı.

UHA Haber Merkezi - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ