HATAY MİLLETVEKİLİ NERMİN YILDIRIM KARA'DAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, bir televizyon programında, deprem sonrası verilen sözlerin tutulmadığını ve yardımların kesildiğini söyledi. Kara, hasarsız evlerin tadilatı yapılabilir denmesine rağmen rezerv alanlarındaki hasarsız evlerin yıkılmasının vatandaşları mağdur ettiğini belirtti ve sürecin adil yönetilmesini, zararların karşılanmasını talep etti.

HATAY MİLLETVEKİLİ NERMİN YILDIRIM KARA'DAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

"DEPREMZEDELER MAĞDUR EDİLİYOR"

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, katıldığı bir televizyon programında depremzedelerin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti. Kara, deprem sonrası verilen sözlerin tutulmadığını ve yardımların kesildiğini belirtti. Özellikle eşya yardımlarının yapılmadığını ve kira yardımlarının kesildiğini vurguladı.

Kara, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın "Hasarsız evlerin tadilatı yapılıp gönül rahatlığıyla oturulabilir" şeklindeki açıklamasının ardından vatandaşların büyük masraflar yaparak evlerini tadilattan geçirdiğini, ancak rezerv alanı olarak belirlenen bölgelerdeki hasarsız evlerin yıkılacağı kararının alınmasıyla mağdur olduklarını söyledi. Kara, "Madem hasarsız olan bu evleri yıkacaktınız, insanlara bu kadar masraf yaptırarak tadilat yapabileceklerini neden söylediniz? Bu zararlarını karşılamak için fatura talep ediyorsunuz," diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Kara, vatandaşların yıkılmasına izin vermediği hasarsız ya da az hasarlı evlerin yıkılmaması gerektiğini savundu ve bu konularda herkesin görüşünün alınması gerektiğini belirtti. "Herkesin görüşü alınmalı, bu süreç adil bir şekilde yönetilmelidir," dedi. Kara, depremzedelerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için hükümetin daha duyarlı ve adil bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini vurguladı.

HATAY (UHA) - MEHMET NUR

BELEDİYELER

EKONOMİ