DAĞCILIK FEDERASYONU 6. OLAĞAN VE 8. MALİ KURULU GERÇEKLEŞTİ: YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK

Dağcılık Federasyonu Olağan Kurulu'nda yeni başkanlık için Ali Şenkaya ve Ertuğrul Tugay yarışıyor. Projeler toplantıda paylaşıldı.

Dağcılık Federasyonu 6. Olağan ve 8. Mali Kurulu Gerçekleşti: Yeni Başkan Seçilecek

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 6. Olağan ve 8. Mali Kurulu toplantısına Ankara'dan ve diğer şehirlerden gelen çok sayıda delege, üye ve konuk katıldı.

Toplantı, 12 Ekim 2024 günü saat 10:30'da Ankara'daki İçkale Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantı, divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Müteakiben konuşan önceki Federasyon Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, depremde önemli işler yaptıklarını, yeni yasayla birçok değişiklik olduğunu belirtti. Kaybettikleri dağcıları anarak, başkan olduğu 8 yılda yaptıklarını anlattı ve yeniden başkan olmayacağını söyledi.

Toplantının devamında, yönetim ve denetim faaliyet raporları okunarak ibra edildi. Ardından divan kurulunca; önümüzdeki dönemde yönetime yön verecek aday listeleri aktarıldı.

Toplantıda yeni yönetim kurulu için başkan adayı Ali Şenkaya ve listesi ile başkan adayı Ertuğrul Tugay ve listesi yarıştı.

Ali Şenkaya'nın Konuşması

İlk olarak adaylık konuşmasını yapan Ali Şenkaya, şu ifadelere yer verdi: "Önceki yılların sorunlarını biliyoruz, bunları çözeceğiz. Federasyonu daha yüksek seviyelere çıkaracağız. Seçilmemiz halinde özeleştiriyi devam ettireceğiz. Sporun temel amacı sporcu yetiştirmektir. Biz de sporcu yetiştireceğiz. Tesisleşmek önceliğimiz olacak. Spor faaliyetlerimiz çok amaçlı tesislerde yapılmakta, bu da verimli olmuyor. Anahtar cebimizde olmazsa olmuyor. Gençlere önem vermeliyiz. Temel sorunlarımız belli, bunları çözeceğiz."

İl temsilcilikleriyle sıkı ve yakın ilişki içerisinde olacaklarını belirten Şenkaya, festivaller ve yıllık toplantılar yapacaklarını söyledi. Finansal sorunlar nedeniyle dağcılıktan uzaklaşmalar olduğunu, bu durumu engelleyeceklerini vurguladı. Uluslararası antrenörler yetiştirmeye çalışacaklarını ve bilgiye erişimin kolaylaşacağını belirtti. Rehberlerin sadece yol gösterici değil, eğitim amaçlı dağ rehberliği yapacağını, herkesin bundan yararlanacağını ifade etti. Ayrıca, mevcut bütçeyi artırmanın ana hedefleri olacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak altyapıya sporcu kazandıracaklarını ve sporun yaygınlaşmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Ertuğrul Tugay'ın Konuşması

Ardından konuşan diğer başkan adayı Ertuğrul Tugay, biyografisini sunduktan sonra şunları söyledi: "Yurt içinde ve dışında birçok dağa tırmandım. Uzun yıllar Dağcılık Federasyonu'nda yönetici ve sporcu olarak yer aldım. Federasyonu kurumsal anlamda geliştirmek ve yönetim tarzında değişiklik yapmak amacıyla aday oldum. Kulüplere destek sağlamak için buradayım. Demokratik bir yarışın olmasını benimsedik. 4 yıllık görevi gönüllülük esasına göre yürüteceğiz. 13 Ekim'den sonra dağcılığı yaygınlaştırmak için çalışacağız."

Tugay, 30 yaş altı gençlere yurt dışı tırmanışlar sağlayacaklarını belirtti. Spor Bakanlığı Bilgi Sistemi ile Dağcılık Federasyonu Bilgi Sistemini entegre edeceklerini söyledi. Mümtaz Çankaya dağcılık tesisini modernize edeceklerini, sporcu eğitim entegre sistemini geliştireceklerini ifade etti. Dağcılık tanıtımı için görsel ve yazılı faaliyetlerde bulunacaklarını, performansa dayalı bir dağcılık sistemi kuracaklarını belirtti. 23 yaş altı sporcuların yol ücretlerini federasyonun karşılayacağını ve milli takım için kamp eğitim tesisi kurmak üzere çalışacaklarını söyledi. Çalıştaylar ve seminerler düzenleyeceklerini, bölgesel arama kurtarma ekiplerinin sayısını artıracaklarını sözlerine ekledi.

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ