ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Türkiye’nin en büyük işçi sendikalarından biri olan Öz Sağlık-İş Sendikası, Bingöl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı çalışan personeller arasında halı saha futbol turnuvası düzenledi. Turnuvanın açılışına Bingöl İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Veysel Tosun, Bingöl Devlet Hastanesi Kalite ve Destek Müdür Yardımcısı Sezai Vural, Öz Sağlık-İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Ercan Anacur ve Sağlık Sen Bingöl Temsilcisi Bilal Arslan katıldı.

Öz Sağlık-İş Sendikası Futbol Turnuvası Başladı

Turnuvanın açılış maçında takımlar, “Sağlıkta Şiddete Hayır” ve “Özgür Filistin” yazılı pankartlarla sahaya çıktı. Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanı Ercan Anacur, turnuvaya katılan tüm takımlara başarı dileklerinde bulundu. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gece gündüz demeden, bayram ya da tatil demeden 7/24 sağlık hizmetlerinin aksamaması için emek ve mesai harcayan arkadaşlarımızın stresini biraz olsun hafifletmek adına böyle bir organizasyonu düzenlemeyi uygun bulduk. Arkadaşlarımızın ilk maça çıkarken taşıdıkları pankartlar ise çok anlamlı. Sağlıkta şiddet zaten ülkemizin kanayan yarası. Toplumun bu konuda daha hassas olması gerekiyor. Filistin meselesi ise tüm dünyanın kanayan yarası ve utancıdır. Biz sendika olarak her zaman Filistin konusunda net tavrımızı ortaya koyduk. İşgalci ve terörist bir devlet olan İsrail’e karşı dünyanın daha fazla sessiz kalmaması gerektiğini her zaman belirttik. Şu anda sendikamıza üye birçok arkadaşımız Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize yardım için oradalar. Yine sendikamız Öz Sağlık-İş’in Gazze’de yetim ve engelli çocuklar için yaptırdığı Umut Köprüsü Engelliler Okulu faaliyetlerine devam etmektedir. Bugün de yine burada Özgür Filistin pankartıyla duruşumuzu göstermeye çalıştık. Kamuoyunun da bu konuda hassasiyetini her platformda yüksek sesle dile getirmesini bekliyor ve umuyoruz.”

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ