GELİBOLU’DA BİÇERDÖVER DENETİMLERİ HASAT BOYUNCA SÜRECEK

İlçe genelinde başlayan hububat hasadında, Gelibolu İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personeli tarafından biçerdöverlerin kontrolü titizlikle gerçekleştiriliyor. Bu kontroller hasat sonuna kadar devam edecek.

Gelibolu’da Biçerdöver Denetimleri Hasat Boyunca Sürecek

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, hububat hasadında dane kaybını en aza indirmek amacıyla biçerdöverlere yönelik denetimlerin hasat sona erene kadar devam edeceği bildirildi.

2024 üretim yılı ilçe genelinde hububat hasadının başlamasıyla birlikte, Gelibolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli hasat edilen alanlarda biçerdöver kontrollerini sürdürüyor.

Biçerdöverle ürün hasadında kontrol hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin uygulama talimatı hakkında üreticilere ve biçerdöver operatörlerine bilgilendirmeler yapılıyor.

Bu arada, biçerdöverle hasatta dane kayıplarının azaltılması, anız yakılmasının önlenmesi ve kurallara uymayanlar hakkında kanuni yaptırımlar uygulanacağı da biçerdöver sahipleri ve operatörlerine iletildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, dane kaybının milli ekonomiye olan etkisine de dikkat çekerek, biçerdöver kullanımında doğru ayarların yapılmasının önemine vurgu yaptı. Dane kayıplarının azaltılmasının hem çiftçilerin gelirlerini artıracağı hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağı belirtilirken, denetimlerin bu amaç doğrultusunda titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ