HBB'DEN 15 İLÇEDE ÜCRETSİZ BÜYÜKBAŞ HAYVAN TIRNAK BAKIMI HİZMETİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında 1248 büyükbaş hayvanın tırnak bakımını ücretsiz gerçekleştirerek çiftçilere destek verdi.

HBB'den 15 İlçede Ücretsiz Büyükbaş Hayvan Tırnak Bakımı Hizmeti

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 15 ilçede büyükbaş hayvan tırnak bakımı faaliyetlerini, veteriner hekimler kontrolünde ve ücretsiz olarak sürdürüyor. Bu faaliyetler kapsamında 2 adet büyükbaş hayvan tırnak bakım makinesi kullanılıyor.

HBB ekipleri, günlük ortalama 15, haftalık 70 ve aylık 280 büyükbaş hayvan tırnak bakımı yaparak, 2024 yılı içinde toplam 1248 adet tırnak bakımını başarıyla gerçekleştirdi.

Hastalıkları Önleyip Süt Verimliliğini Artırıyor

Büyükşehir yetkilileri, tırnak bakımının büyükbaş hayvanlar için hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek, tırnak bakımının hayvanlarda stres ve çeşitli hastalıklar nedeniyle oluşan et ve süt kaybını önlediğini, aynı zamanda süt verimliliğini artırdığını vurguladı.

Çiftçiler, 1500-2000 TL'lik Maliyet Yükünden Kurtuluyor

Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren çiftçiler, tırnak bakım maliyetlerinin hayvan başı 1500-2000 TL arasında değiştiğini, ancak HBB'nin ücretsiz hizmeti sayesinde bu mali yükten kurtulduklarını ifade etti.

HATAY (UHA) - ERKAN KARATAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ