KEMALPAŞA’DA 9. DEREKÖY BAL FESTİVALİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Kemalpaşa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen 9. Dereköy Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Kemalpaşa’da 9. Dereköy Bal Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

Kemalpaşa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 9.’su düzenlenen "Kemalpaşa Dereköy Bal Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Dereköy Gökyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin düzenlediği, Kemalpaşa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen festival büyük bir coşkuyla kutlandı. Ailesiyle birlikte festivale katılan Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, üretici stantlarını gezerek organik ürünlerin tadına baktı ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Şehriban Tekçe’nin sunuculuğunu üstlendiği festivalde, yerel sanatçılar ve halk oyunları ekipleri sahne aldı. Ayrıca, bölgede üretilen bal, zeytinyağı ve kekik gibi tarımsal ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Dereköy Mahallesi’nde düzenlenen festivale; Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’nin yanı sıra, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Halil Yaşar Güzel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Ziya Çavdar ve Serpil Keskin, Kemalpaşa Ziraat Odası temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Amacımız Kemalpaşa’yı İzmir’in Yıldızı Yapmak”

Katılımın yoğun olduğu festival ile ilgili açıklama yapan Başkan Türkmen, "Bu yıl 9.'su düzenlenen Dereköy Bal Festivali'ni büyük bir coşkuyla tamamladık. Arıcılarımızın emekle ürettiği ballar ve diğer tarımsal ürünler, ilçemizin temiz havasının ve çalışkan insanlarının bir eseridir. Festivalde gördüğümüz üzere, üretilen ürünlerin işlenmesinde özellikle kadınlarımızın büyük katkısı var. Bizim görevimiz, üreticilerimizin ve kadınlarımızın ortaya çıkardığı bu değerleri en iyi şekilde tanıtmaktır. Kemalpaşa, verimli topraklarıyla tarım potansiyeli çok yüksek bir bölge. Çiftçilerimizin üretimini artırmaları için onları desteklemeye, teşvik etmeye ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Amacımız, Kemalpaşa'yı İzmir'in yıldızı yapmak. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi.

İZMİR (UHA) - HÜSEYİN ERGÜN

BELEDİYELER

EKONOMİ