RİZE’DE IPARD III TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Rize’de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, çay üretiminin stratejik önemi ve IPARD III desteklerinin kırsal kalkınmaya katkıları ele alındı.

Rize’de IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Rize’de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 'IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi. Toplantıya; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız, Avrupa Birliği ve Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Hasan Hüseyin Han, TKDK Proje Yönetimi Koordinatörü Deniz Saklavcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genc, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK’lar ve girişimciler katıldı.

Daha önce 42 ilde uygulanan IPARD Programı, 2024 yılından itibaren 81 ilde uygulanmaya başladı. Bu kapsamda, Rize ili de IPARD III Programı ile ilk kez destek kapsamına alındı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş yaptığı konuşmada, “Çay, hem bizim hem de ülkemiz açısından stratejik bir üründür. Tarımsal üretim stratejisi açısından vazgeçemeyeceğimiz, yerine başka bir ürün ikame edemeyeceğimiz bir üründür. Üretimimiz, tüketimimizi tam olarak karşılayamıyor. Bu yüzden çay üretimine devam etmemiz ve ithalatı engelleyebilmemiz gereken stratejik bir üründür,” dedi.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ