ALİ İSMAİL KORKMAZ ÖDÜLLERİ

DİSK Eskişehir Temsilciliği, Eskişehir Bilecik Tabip Odası, KESK Eskişehir Şubeler Platformu, TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu ve ALİKEV tarafından 2014 yılından bu yana verdiği Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

ALİ İSMAİL KORKMAZ ÖDÜLLERİ

DİSK  Eskişehir Temsilciliği,  Eskişehir Bilecik Tabip Odası, KESK Eskişehir Şubeler Platformu, TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu ve ALİKEV tarafından 2014 yılından bu yana verdiği Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri’nin 2024 yılındaki sahipleri belli oldu. DİSK Eskişehir Temsilciliğinde basın açıklaması düzenleyen DİSK İl Temsilcisi Zeynep Kaya, bu seneki ödüllerin Filistin halkına ve Çorlu tren kazası direnişinin sahiplerine verdiklerini dile getirdi. 

İlk Ödül Filistin Halkına
Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri’ni katliamlara karşı direnenlere verdiklerini ifade eden DİSK Eskişehir Temsilcisi Zeynep Kaya, İsrail devleti tarafından başlatılan “katliamda” bugüne kadar 40 binden fazla insan yaşamını yitirdi. İsrail ordusu tarafından bu katliamda hastanelerin, sağlık kuruluşlarının sağlık emekçilerinin, hasta ve yaralılarla birlikte, doğrudan hedef haline getirildiğini hepimiz biliyoruz. Katliamda tek direnen var o da Filistin Halkı. 2024 yılı Ali İsmail Korkmaz Yaşam ödüllerinden birini bu büyük direnişe imza atan Filistin Halkına veriyoruz. Buradan bir kez daha savaş politikalarına hayır, yaşasın halkların kardeşliği diyoruz.” dedi. 

Çorlu tren kazası unutulmadı
8 Temmuz 2018 yılında yaşanan Çorlu tren katliamını hatırlatan Zeynep Kaya, “Bu katliama yönelik aklımızda kalanlar ülkemizde yaşama verilen değerin ne kadar ucuz olduğu, böyle bir katliamın sorumlularının ortaya çıkarılmasında bile devletin ve sorumluların görevlerini yerine getirmediği gerçeğidir. Yine bir başka gerçek ise yakınlarımızın hakkını aramanın bile yasaklarla, zorbalıklarla bastırılmak istenmesidir. Çorlu Tren Katliamında tüm baskılara ve şiddete rağmen, katliamda yakınlarını yitiren aileler ve özellikle kadınlar hiç susmadılar. Tüm baskılara, yargılanmalara rağmen büyük bir direniş gösterdiler. 2024 yılı Ali İsmail Korkmaz Yaşam ödüllerinden birini de bu büyük direnişe ve direnişin sahiplerine veriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Ali İsmail Korkmaz katledildiği yerde anılacak
2 Haziran 2024 saat 16.00’da Ali İsmail Korkmaz saldırısının gerçekleştiği Yunus Emre Caddesi sanayi sokakta basın açıklaması yapacaklarını duyuran Zeynep Kaya, ardından saat 18’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri’ni düzenleyecekleri etkinlikte vereceklerini belirterek demokratik kitle örgütleri, siyasal partileri, sendikaları ve tüm  Eskişehir halkını etkinliklere destek vermeye davet etti.

ESKİŞEHİR (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ