ASRIN FELAKETİYLE OSMANİYE'DE SU SORUNU DERİNLEŞİYOR

Osmaniye'de yaşanan deprem sonrası su sorunu derinleşiyor. Mahalle sakinleri, kendi imkanlarıyla su temin etmeye çalışırken, şehir içi içme sularının sık sık kesilmesiyle zor durumda kalıyorlar. Eskiden kullanılan su kaynaklarının da azalmasıyla, su temini giderek güçleşiyor.

Asrın Felaketiyle Osmaniye'de Su Sorunu Derinleşiyor

6 Şubat 2023’de  yaşanan depremin ardından Osmaniye'de su sorunu daha da derinleşiyor. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla su temin etmeye çalışırken, şehir içi içme sularının sık sık kesilmesiyle zor durumda kalıyorlar. Bu felaket, Osmaniye Merkez Yunusemre (Alibukan) Mahallesi'nde yaşayanlarıda etkileyerek günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkiliyor.

Osmaniye Merkez Yunus Emre Mahalle sakinlerinden İsmail Kısacık, ailesine ait su tulumbasından artık su alamadıklarını belirtiyor. Yıllardır sıcak yaz günlerinde bu kaynaktan su temin eden Kısacık ailesi, deprem sonrası suyun tamamen kaybolduğunu ifade ediyor. Bu durum, komşularını da etkiliyor. Halılarını yıkamak için kullandıkları suyun kesilmesiyle, temizlik gibi günlük ihtiyaçları bile karşılamakta zorlanıyorlar.

Benzer şekilde, kuyuculuk mesleğiyle uğraşan Ahmet Yumşak da durumu teyit ediyor. Eskiden ulaşılan suyun derinliğinin arttığını ve bunun kuraklıkla bağlantılı olabileceğini vurguluyor. Bu durum, bölgedeki su kaynaklarının giderek azalmasıyla birleşince, su sorunu daha da büyüyor.

Osmaniye'deki su sorunu, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkilemenin ötesinde, temel ihtiyaçlarını da karşılamakta güçlük çekmelerine neden oluyor. Bu nedenle yetkililerin, acil çözüm bulmak için harekete geçmeleri bekleniyor. Su kaynaklarının korunması ve yeni kaynakların keşfedilmesi, önemli adımlar olarak öne çıkıyor. Ancak bu adımların hızlı bir şekilde atılması gerekiyor, aksi takdirde su sorunu daha da büyüyebilir ve vatandaşların yaşam standartlarını daha da olumsuz etkileyebilir.

OSMANİYE (UHA) - AYNUR ÇARDAK

BELEDİYELER

EKONOMİ