BEYPAZARI İLÇESİNDE HALK MAHALLELERDE YAĞMUR DUASINA ÇIKTI.

Başkentin Beypazarı İlçesinde Macun, Kozağaç, Akçakavak ve Kırbaşı mahallelerinde mahalle sakinleri, ören yerlerinde yağmur duasında bulundu.

Beypazarı İlçesinde halk mahallelerde yağmur duasına çıktı.

Bugün Kozağaç, Macun, Akçakavak ve eski beldelerden Kırbaşı mahallesinde, mahalle halkı yağmur duasında bulundu.

Macun mahallesinde, halk Topcu dede tepesinde, Kozaağaç mahallesinde türbe mevkiinde, Akçakavak mahallesinde köy içinde, eski beldelerden Kırbaşı mahallesinde ise, sabah saat 10. 00 da vatandaşlar okumaya başlayarak, tekbirler ve dualarla mahalle kabristanlığının etrafını dolaştı.Kırbaşındaki yağmur duasın belediye başkanı Dr. Özer Kasap, bazı aprtileirn İlçe başkanları, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda halk katıl.

Herkes helalleştirildi.

Akabinde Camiye geçerek, burada Ankara İl müftülük vaizi eski müftülerden Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, vaazda bulunurken, yağmur duasının önemi, nasıl yağmur duasında bulunulmalı, gibi konularda cemaate bilgiler vermesinin akabinde, kılınan öğle namazının ardından, 2 rekat(istisga) yağmur duası namazı kılındı. Din görevlisi, Namaz öncesi, cübbesini ter çevirerek giydi. Çocuklar ön safta yerini aldı.

Ardından, cemaat ayağa kaldırılarak, din görevlisi eşliğinde huşu içinde dualar edildi ve bol rahmet istendi. Vatandaş camide istisga duasında bulunurken, dışarıda da yağmur kendini gösterdi.

Köy konağında halka yemek ikramında bulunuldu.

Yağmur duasının ardından, kesilen kurban etlerinin pişirilmesiyle birlikte etli pilav olarak yufka, Ayran, Pişmaniye tatlısıyla birlikte ikram edildi

Kırbaşı mahalle muhtarlığı, yağmur duası etkinliğini Dernekle birlikte organize ederek düzenlediklerini ve Yağmur duasın katılan herkese teşekkürlerini sundu.

Mahalle halkından 82 yaşındaki Hacı Erdem, 10 yaşından itibaren mahallelerinde yapılan Yağmur dualarını hatırladığını ve daha öncesini de babasının anlattığına göre uzun senelerdir süre gelen bir gelenek olduğunu söyledi.

Hacı Erdem, şunları kaydetti:

"Yağmur yağmadığı zamanlar yağmur duasına çıkarı. Rabbimde bizin dualarımızı boş çevirmez, yağmur veriyor. Bu günde öyle oldu, yağmur yağmaya başladı ve dualarımız kabul olan dualardan eylesin. Allah bütün İslam alemine bol bereketli yağmurlar ihsan etsin. Açlık ve kıtlıkla terbiye etmesin. Rabbim" ifadesinde bulundu.

Dr. Özer Kasap, Allah Dualarınızı, dualarmızı kabul buyorsun:

Belediye başkanı Dr. Özer Kasap'ta yağmur duası tertipleyen Kışbası mahalle muhtarlığı ve Dernek yönetimine teşekkürlerini sunarak, rabbimizden bol rahmet vermesi temennisinde bulundu.

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ