BEYPAZARI'NDA YAĞMUR VE ŞÜKÜR DUALARI SÜRÜYOR

Başkentin tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’nda, asırlardır süre gelen Yağmur ve şükür duaları sürüyor.

BEYPAZARI'NDA YAĞMUR VE ŞÜKÜR DUALARI SÜRÜYOR

Başkentin tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’nda, asırlardır süre gelen Yağmur ve şükür duaları sürüyor.

Bu günde ilçe merkezine 18 Km’de ve ormanın dibinde bulunan Köst mahallesi Muhtarlığı ve Dernek işbirliği ile Çayırlık mevkinde yağmur ve şükür duasında bulundu.

Yağmur duasına, Ankara İl Müftü yardımcısı Mahmut Arcaklıoğlu, Beypazarı Müftüsü Ahmet İnciler, TBMM İnsan Hakları Komisyonu başkanı İsmail Sert, Mahalle muhtarı Ahmet Ertürk, Köstlüler Dernek Başkanı Zekeriya Öztürk, davetliler ve çok sayıda köy halkı ile çevre mahalle halkı katıldı.

Köyün üzerinde bulunan Çayırlık mevkiinde düzenlenen ve tertiplenen Yağmur ve Şükür duası öncesinde, Ankara Büyükşehir belediyesinin gönderdiği Mehteran takımı burada çeşitli marşları seslendirdi.

Akabinde Ankara Seğmenler Kulübü Beypazarı Şubesi Seğmenleri gösteride bulundu.

Salalar ve Ezanlar okundu:

Ankara İl müftü yardımcısı Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, birada maneviyatın, yağmur ve şükür duasının öneminden bahsederek, insanların kendine gelemdi gerektiğini ifade etti.

Öğle Namazı ve akabinde İstisga Namazı ve duası yapıldı:

Ankara Müftü Yardımcısı Arcaklıoğlu, istisga namazının ardından tüm cemaati ayağa davet ederek, huşu içinde duada bulunacaklarını ve çocukları da en ön safa alarak onların duaya icabet etmelerini istedi.

Yapılan Yağmur duasının ardından, Muhtarlık ve Köstlüler Derneği tarafından tertiplenen Yağmur duasına katılanlara Yemek (etli Pilav) Ayran ikram edildi.

Köst mahalle muhtarı Ahmet Ertürk, köylerinde yağmur duası geleneğinin asırlardır sürdüğünü, kendilerinin de küçüklüğünde yağmur duası için Çayırlıkta geldiklerini söyledi.

Köstlüler Dernek Başkanı Zekeriya Öztürk’te, yağmur duasına katılan herkese teşekkürlerini sunarken, gerek muhtarlığı, gerek Dernek başkanlığını bu anlamda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen mahalle halkına teşekkürlerini sundu.

 

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ