GAZETECİLER DE SEVER

Yaşamda en zor ve en onurlu görevlerden biri gazeteciliktir.

GAZETECİLER DE SEVER

Halkı doğru bilgilendirmek, toplumu bilinçlendirmek, insanların gözü, sesi, kulağı olmak büyük bir onurdur. Hiçbir Gazetecinin düzenli bir yaşantısı yoktur. Çünkü mesleği onun için önceliktir. Eşini, çocuklarını, sevdiklerini mesleği uğruna ihmal eder. Tatili, eğlencesi de pek yoktur. 
Ama her gazetecinin kocaman bir yüreği vardır. Aşkı çok iyi bilir, güzel sever. Hayatına aldığı kişinin en çok kıskandığı şey kalemidir. Her gazeteci duyguludur, merhametlidir, yardımseverdir. Gazetecinin üç gözü vardır. İki gözü ile gündemi, diğer gözüyle sadece sevdiğini görür. Eğer hayatınıza ve yüreğinize kadın-erkek fark etmez bir gazeteci almışsanız o yürek asla üşümez…
Mehmet Özkan, Çukurca’nın Kuru Dere Köyünden merkeze göç edenlerden biridir. Babasını erken yaşta kaybetti. Ağabeyi İsmet Özkan onlara hem ağabeylik hem de babalık yaptı. Resim çekmeye, görüntü arşivine meraklı biriydi. İşadamı Abdurrahman Er’in de katkısıyla bir haber sitesinde çalışmaya başladı. Fahri muhabir olarak amatörce çalışmaya başladı. Mesleğe olan sevdasıyla başarısını bizlere kanıtladı. Sonrasında Abdurrahman Er ile ortaklaşa kurduğum Hakkari Objektif Haber’i kendisine devir ettik. Zeki Dara ile birlikte Objektif Haberi çok iyi bir yere taşıdılar. Behçet Dalmaz’ın Van’a transfer olmasıyla boşalan DHA muhabirliğini üstlendi. Sonrasında Hakkari Gazeteciler Cemiyeti’nde başkan yardımcılığı görevine seçildi. Benim istifamla da HGC Başkanlığına yönetim kurulu üyeleri olarak koltuğa oturttuk.
Tüm bu yoğunluk içerisinde sigarasından ve Zozan Kılınç’a olan sevgisinden vazgeçmedi. Bir çok gazeteci aşk acısı yaşarken o sevdiğine kavuştu. 
Damat Gazeteci olunca en büyük destekçileri de meslektaşları oldu. Gazeteci kardeşlerim Şahan Çelik ve Necman Ertuş “ ay boyunca onun kahrını çekti. Kahır diyorum çünkü onu memnun etmek çok zor. Zeki Dara-Hikmet Temeş-Yücel Timur-Mehmet Dayan-Eren Kavak-İsak Ertuş-Metin Keskin-Saim Harmancı ve Hamza Gündüz düğün boyunca oturmadılar. 
DHA Bölge Müdürü Feyat Erdemir, bu mutlu günde Özkan’ı yalnız bırakmadı. Yüksekova Halkın Sesi Sahibi Ali Yiğit, İstanbul’dan işlerini aksatarak düğün alayına koştu. 
Basına önem veren, her fırsatta yanımızda gördüğümüz tüm dost ve akrabalarımız bizleri yalnız bırakmadılar. Kötü hava koşullarına rağmen dillere desten bir düğün merasimi yapıldı. Valimiz Ali Çelik, halayı renklendirdi. 
İşin kısası; Gazeteciler de sever. Hemde çok güzel sever. Sert bakışının altında merhamet besleyen, efendiliği ve dost canlısıyla bildiğimiz, herkese “Selam Dostum” diye hitap eden Mehmet Özkan’ı tebrik ediyoruz. Asil bir ailenin kızı olan Zozan Kılınç’a da aramıza hoş geldiniz diyoruz…

HAKKARİ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ