GENÇLER İŞSİZ, UMUTSUZ VE KARAMSAR

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı'nın nüfus artış hızına dair tespitine atıfta bulundu.

GENÇLER İŞSİZ, UMUTSUZ ve KARAMSAR

Gençlerin işsizlik ve umutsuzluk içinde olduğunu belirten Çalışkan, evlilik yaşının 27'ye çıkmasının nedenlerini sorguladı. "3 çocuktan bahsediliyor, şunu sormamız gerekir: Bu ülkede evlilik yaşı 27'ye çıktıysa acaba niye çıktı? Gençlerimiz işsizse, gelecekten umutsuzsa, karamsar bir dünyada yaşıyorsa işte, bununla ters orantılı," şeklinde konuştu.

30 YIL HİZMETİN KARŞILIĞI 10 BİN LİRA MI?

Uzun yıllar devlete hizmet eden insanların düşük maaşlarla geçinmek zorunda kaldığını ifade eden Çalışkan, "Bugün ülkemizde otuz yıl süreyle bu devlete, bu millete hizmet etmiş insanlara 10 bin lira aylık geliri layık görüyorsunuz. Bir genç emekli olduğunda, otuz yıl sonra 10 bin lira maaşa mahkûm olacağını düşünüp nasıl yuva kursun?" diye sordu.

ÜÇ ÇOCUKLU AİLELERİN ÜNİVERSİTE MASRAFI AYLIK 50 BİN LİRA

Çalışkan, üç çocuk tavsiye edilmesine rağmen sosyal ve ekonomik koşulların buna müsait olmadığının altını çizdi. Üç çocuğu olan bir ailenin üniversite masraflarını karşılamakta zorlandığını belirten Çalışkan, "3 çocuğu olan bir aile üniversite okutmak isterse aylık 50 bin lira gideri var," diyerek sözlerini tamamladı.

HATAY (UHA) - SUNA ZEYTUN

BELEDİYELER

EKONOMİ