KAHRAMANMARAŞ’TA 65 KÖY EVİ TESLİM EDİLDİ

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Güzelyurt mahallesinde 65 köy evi tamamlanarak teslim edildi. Dulkadiroğlu ilçesine bağlı, merkez 15 kilometre uzaklıktaki Güzelyurt mahallesine inşa edilen 165 köy tipi evlerden 65’i tamamlanarak, kura çekimi yapıldı ve anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. Depremde en fazla zarar gören

KAHRAMANMARAŞ’TA 65 KÖY EVİ TESLİM EDİLDİ

Depremde en fazla zarar gören Mahallelerden  olan Güzelyurt yerleşkesinde yaklaşık 200 hane yaşıyor. 6 şubat tarihli depremlerde konutların birçoğu yıkılırken bazıları ise ağır hasarlı hale geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Güzelyurt mahallesinde inşa edilmeye başlayan kalıcı köy tipi evlerin 65 adedi tamamlanarak, konteynerde yaşayan afetzedelere teslim edildi.

Kalan 100 konutun çalışmalarının ihalesi tamamlanmış ve konutların inşası devam etmektedir. Sağlam zemine depreme dayanıklı olarak 1 kat betonarme ve 3 artı 1 olarak inşa edilen konutlar 110 metre kareden oluşuyor. Depremzedeler, Allah devlete millete zeval vermesin, konutlarımıza kavuştuk diyerek, teşekkür ettiler. 

KAHRAMANMARAŞ’TA KALICI KONUT VE KÖY TİPİ EVLERDE SON DURUM

Kahramanmaraş’ta kalıcı konut ve köy tipi evler hızla yükseliyor
Kahramanmaraş’ta 6 şubat depremlerinde binlerce kon ut yıkıldı, bir o kadar da can gitti. Kent, geçen 16 aylık süreç içerisinde yaralarını sararak iyileşme ve normale doğru hızla adım atıyor. Kahramanmaraş´a toplam 112 bin kalıcı konut ve köy evi inşa ediliyor “Hak sahipliğine konu olan konut sayısı 82 bin 104, köy evi sayısı ise 30 bin 310.
41 rezerv alanda kalıcı konut inşa edilirken, konutların yapıldığı zeminler oldukça sağlam olarak 2 artı bir ve 3 artı bir olarak inşa ediliyor.
Kahramanmaraş Merkez ve İlçelerinde toplam 41 adet yeni rezerv alanında 24.138adet konut inşa ediliyor
Bu rezerv alanlarda şu ana kadar toplamda 15.864 adet konut teslimi gerçekleştirilmiştir.
 

KAHRAMANMARAŞ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ