TÜRKİYE' DE SENDİKASIZ EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI KURULDU

-Türkiye’de, bir grup eğitimci tarafından merkezi İzmir İli olmak üzere, “Sendikasız Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası” kuruldu.

TÜRKİYE' de Sendikasız Eğitim ve Bilim çalışanları Sendikası kuruldu

Kurulumunu tamamlayan Sendikasız Eğitim ve Bilim Çalışmaları Sendikası, Genel Başkanlığına, Nihal Albayrak, Genel Sekreterliğe Erdoğan Aktaş, Mali İşler Sorumlusu Serhat Duman, Örgütlenme sorumlusu Medeni Çavaş, Tanıtım medya sorumlusu Özlem Babbak, Mevzuat ve Halkla İlişkiler sorumlusu Fatma Ünal, Eğitim ve Etkinlikler sorumlusu Özcan Dumlupınar’dan oluşuyor.

Kurulumunu tamamlayan Sendika Genel başkanı Nihal Albayrak, Sendikalarının evrensel sendikal değerler üzerine yol almak üzere kurulmuş bir sendika olduğunu söyledi.

Genel başkan Albayrak, Sendikalarının merkezinin neden İzmir ili olduğuna şöyle cevap verdi:

“Siyasi iklimin merkezi olan Ankara’dan ve siyasetten olabildiğince Batı’ya kaçmak, siyasetle aramıza sadece fikren değil fiziki anlamda da mesafe koyduğumuzu anlatabilmek için Ankara tercih edilmemiştir. İzmir işgalcilerin ilk işgal ettikleri ve son kurtarılan şehirdir yani işgalin acısını ve ızdırabını uzun süre çekmiş ve ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’in şehridir. Arkadan kimler geliyor diye bakmadan yürüyen şehirdir. Tıpkı Sendikasız Sen’in eğitim çalışanlarının Kuvayi milliye hareketi olacağı gibi.. İzmir ülkemizin Batı’ya açılan penceresidir, hayat tarzına karışılmasına müsaade etmeyen şehirdir. Kim, nerede, nasıl yargılamadan saygıyla bakar. İzmir’in dağlarında bin bir renkli çiçeklerin açtığı gibi eğitim çalışanlarının gönlünde de çiçekler açsın diye sendikamız bu yüzden İzmir’de kuruldu.”

Sendikalarının ismin neden  “ Sendikasız Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası ?  olduğuna da açıklık getiren Genel başkan Nihal Albayrak, şunları kaydetti:

“Yetkili sendikanın beklenen etkiyi oluşturamaması, mobbing vb.durumlarda sendikaların üyelerinin zorlu süreçlerine yeterli müdahale edemeyişi, belirli sendikaların seçilmesi konusunda baskı unsuru oluşması, üyelikten istifa etmek isterken çeşitli durumlar öne sürülerek bunun zorlaştırılması, sendikaların siyasi partilerle özleşmesi, sendikal kazanımların üyelere tam olarak sunulamaması gibi nedenlerle sendikasız kalmayı tercih eden “SENDİKASIZLARA”hak ettikleri sendikal hakları siyasetten uzak sunmak, yaşadıkları mobbing çeşitlerinde ve diğer sorunlarda işlevsel hizmet vermek, tam mesleki ve kısmi özel hukuk desteği sağlamak,

çoğunluğun kadınlardan oluştuğu meslek grubunda sendikaların genellikle erkekler tarafından temsil edilip kadın üyelerin kendini rahat ifade etmekte zorlandığı hususları kurucuları arasında kadınlara da yer vererek kolaylaştırmak gibi amaçlarla yola çıktık. SENDİKASIZLARA “Yalnız değilsin ! “ mesajıyla yaşadıkları fiziksel ve psikolojik şiddeti nihayete erdirmeyi hedefliyoruz.”

 

İZMİR (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ