TUZLA BELEDİYE BAŞKANI EREN ALİ BİNGÖL: YAŞLILAR MERKEZİ’Nİ GELİŞTİREN POZİSYONDA OLACAĞIZ

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, 65 yaş üstü büyüklerin kendi yaşıtları ile gündüz saatlerinde sosyal bir ortamda kaliteli vakit geçirebilmeleri amacıyla hayata geçirilen Yaşlılar Merkezi’ni ziyaret etti. Merkeze gelen büyükler ile sohbet eden Başkan Eren Ali Bingöl, “Betona sıkışmış bir yaşamdan doğayla buluşan, eğitim gören, birçok açıdan kendini geliştiren, arkadaş edinen, sosyalleşen bir alana geçişin yerindeyiz. Biz burayı geliştiren bir pozisyonda olacağız” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl: Yaşlılar Merkezi’ni geliştiren pozisyonda olacağız

Günlük yaşam faaliyetlerini bağımsız olarak yapabilen, yalnızlık hissi duyan, engeli olup dışarı çıkmakta zorlanan büyüklere hizmet veren Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi ve Hobi Bahçesi, faaliyetlerine devam ediyor. Yaşlılar Merkezi, alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler, atölyeler, Kur’an kursu, okuma-yazma kursu ve ekim yapmak için tesis edilen bahçe bostanları ile merkeze gelen büyüklerin sosyal yönlerini geliştirme imkânı sağlıyor. Merkezde gerçekleştirilen etkinliklere eşlik eden Başkan Eren Ali Bingöl, büyüklerin meyve ve sebze ektikleri bahçe bostanlarını da ziyaret etti. Başkan Bingöl’e eşi Ayşegül Kılınç Bingöl ve Başkan Yardımcısı Sinem Gülenç de eşlik etti.

“YAKIN ZAMANDA KAPASİTEYİ NASIL ARTTIRABİLECEĞİMİZİ KONUŞACAĞIZ”

Yaşlılar Merkezi’nin çok önem arz ettiğini belirten Başkan Eren Ali Bingöl, “Yaşlılar Merkezi’mizde okuma kursu, el becerisini geliştiren atölyeler, Kur'an kursumuz, büyüklerimizin kendi alanlarında ürün yetiştirebildikleri bahçe bostanlarımız var. Betona sıkışmış bir yaşamdan tekrar doğayla buluşan, eğitim gören, birçok açıdan kendini geliştiren, arkadaş edinen, sosyalleşen bir alana geçişin yerindeyiz. Biz burayı geliştiren bir pozisyonda olacağız. Yakın zamanda kapasiteyi nasıl arttırabiliriz onu konuşacağız. Çok kıymetli olan bu çalışmayı destekliyor ve geliştiriyor olacağız. Bugün de birlikte el ürünleri yaptık, sohbet ettik. Okuma yazma öğrenen yaş almış büyüklerimizle sohbet ettiğimde onların gözündeki öğrenme aşkını gördüm. İnsan bu şekilde büyük bir ders de alıyor ve ben daha fazla öğrenebilirim diyor” şeklinde konuştu. Yaşlılar Merkezi’nde bulunmaktan çok memnun olduğunu belirten Ayşegül Kılınç Bingöl ise “Merkezde gerçekleştirilen etkinliklerle, doğada yapılan işlerle Tuzla'daki yaş almış büyüklerimiz çok şanslılar, şanslarının daha da artacağını düşünüyorum” dedi. 

“YAŞLILAR MERKEZİ BİZİM OKULUMUZ”

Yaşlılar Merkezi’ne düzenli olarak gelen Gazi Özkalay ise “Burada en genç talebe benim. Yaşlılar Merkezi bizim okulumuz, her şeyden önce haftada iki gün vakit geçiriyoruz. Artı olarak bize verdikleri hobi bahçeleriyle ilgileniyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL (UHA) - HALİL CAN GÜLLÜ

BELEDİYELER

EKONOMİ