LÜTFEN BİR BARDAK SU...

Ulusların merkeziyetçi yapıları ve ulus devletçiliğe karşı yapılandırılmaya çalışılan bir sistemin uluslararası boyutta ülkelerin varlıklarını tehdit eden vatansızlaştırma politikaları gündemi teşkil etmektedir.

Küreselci zihniyetin yeniden yapılandırma süreç ve stratejilerine ilişkin vatansız dünya insanı projesine karşı gelecekteki sosyal yapılanmayı irdeleyen aydın kişiler...

Ulus devletlerin tehdit altında olduğuna dair öngörülere ilişkin tereddütlerin ortaya çıkması ve tepkilerin dalga dalga yayıldığının ne kadar farkındayız?

Devletlerin bugün ve gelecekteki yapılandırmalarına ilişkin cevap aranmasına neden olan en güncel ve tehdit edici sorun küreselciler ile ulusalcılar arasında yaşanan hibrit harptir. 

Hibrit harp; Siyasi savaşların, düzensiz konvansiyonel, siber yöntemler ile yalan haber ve aynı zamanda hukuk, diplomasi ve iç siyasete dış seçim müdahalesi gibi etkili yöntemlerin gerçekleştiği ve uygulandığı stratejidir.

Bütün dünyayı sarmış olan ve kasıp kavuran bu yöntem, geçmişten günümüze sınırları aşan biyolojik savaş olarak uygulanan bu ihanet dolu pervasızlıktan tüm dünyada olduğu gibi bizler de nasibimizi alıyoruz, hem de çok fazla etkilenerek. 

Örneğin tüm dünyada tarım ürünleri sektöründe uygulanan, suni gübreleme yöntemi ile başlayan ve toprakları verimsizleştiren, canlı metabolizmaları yok eden bir uygulamadan sonra kimyasal zirai mücadeleye geçilmesi, ülkelerde doğum kontrolün güncelliğinin korunması,  genetiği oynanmış hibrit tohumlar ile bu sürecin devam etmesi, laboratuvar virüslerinin etkileri ve bunlar kadar önemli olup ekonomilerin yöneylemleri üzerinde etkili olan merkez bankalarının millileştirilmemiş olması ekonomik krizlerin nedenleri arasındadır. 

Bir de şimdi Block Chain yapılı bilgi işlem yönetiminde karşılaşacağımız sorunların tehditleri ortaya çıkmıştır.  Ayrıca, MRNA ile programlanabilir ve Elektro manyetik frekanslar aracılığı ile aktifleşip pasifleşebilen temel yapı taşlarımız olan hücrelerin etkileşiminden bahsediliyor. 

MRNA bir bakıma vücut kimyasında etki tepki işlevinin kodlanmış hali olduğunu açıklayan bazı bilim insanlarının ifadesine göre insan vücuduna yerleştirilen bu ajanlar bilim adına faydalı olacağı gibi, biyolojik metabolizmaları kontrol altına alan korsanlığın yani küresel efendiliğin bir faaliyeti olduğu kanaatinde olmalarıdır.

Bu süreç unsurlarından biri de Transmisyon görevinin ilk adımı olacak olan 5G yani 5. Jenerasyon olarak nitelendirilen bilişim yönteminin iletişim sistemi sayesinde faaliyete geçmesi planlanan Big Data. Açıkçası küresel eşgüdümlü kaynak veri havuzu öngörüleri ile yüz tanıma, sanal para kullandırma ve kısıtları, tıbbi sorunlar ve varyansları (Dağılım Aralığı Alanları) hakkında bireysel uyarı gibi insanlığı tek merkezden kontrol altına alacak bir yapılanmanın eşiğindeyiz.

İç çekişmelerle ilgilenecek kadar gerçekleşen bu olayları önemsizleştirenler ile birlikte olup küçümsemeyin, dünyanın neresindeyiz ve ne yapmamız gerekiyor ona bakın...

Kişilikler Sağırlaşınca Proje Böyle Yönetilir...

Ancak;

Milli değerler niteliğinde sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşebilmesi için verilerin dinamik yöneylemi nedeni ile gerçekleşmek zorunda kalan sürekli yeniden yapılanma politikalarının her zaman devrim niteliğinde olacağını, o nedenle milli değerlerin yeniden yapılanması ve korunması yönünde gereksiminlerin önceliklerine göre istatistiksel öngörülerin ağırlık merkezleri yöneylemleri doğrultusunda kalkınma ve yatırım politikaları koordinasyon gerektiren bir husustur.

Günümüzde bilişiminin yayılma hızı gerçekten ışık hızı derecesinde yüksek olmasına rağmen, birçok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de veri kullanımının düzenli ve anlamlı olması için politikalar yeterli düzeyde geliştirilmemiş olması ve ham veri niteliğindeki kaynaklara ilgi düzeyinin zayıflığını açık haber kaynağı olan çeşitli sosyal medya unsurlarına yansıyan düşüncelerden anlayabiliyoruz.

Sosyal medya kullanıcı danışmanlığı yakın gelecekte aynı yaşam koçları gibi yönlendirici danışman ve rehabilitasyon unsurları olarak hayatımızda rol bütünleştirici unsurlar olarak görev alabilirler.

Ülke düzeyinde gerçekleşecek veri devrimi sayesinde kritik adımları oluşturan üretim yönetimi ile ilgili yöntemler hakkında daha sağlıklı bilgiye erişilip derleme imkânı olacağı için, veri boşluklarının önüne geçilerek sürdürülebilir üretimin tarım, sanayi ve diğer hizmet alanlarında doğru planlama ve yatırımlar yönünde çabalar üzerinde kargaşayı önleyen yönlendirici etkisi olacaktır.

BELEDİYELER

EKONOMİ