SİYASETTE ÜSLUP!..

Siyaset, ülkede birlik ve dirliği sapasağlam tutmak için yapılmalıdır. Türkiye’de 2002’de yönetim değiştiğinden beridir, yani ülkede muhafazakârlar söz sahibi olduğundan beridir, siyaset üslûbunda gittikçe bir sertleşme ve kırıcılık gözlenmekte.

Her şeyden önce, bir kesimin diğer bir kesimi “hedef” göstermekten vazgeçmesi gerekiyor. Siyaset kurumunun içine bakıyorum; meydanlara ve sokaklara bakıyorum, insanların bir sinir harbi içerisinde olduğunu görüyorum.

Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın siyasal üslûbu, alışageldiğimiz politikacı profiline göre biraz daha sert. Sayın Erdoğan, yapmış olduğu açıklamalarda gerçekten de bazen “kantarın topuzunu” kaçırmakta.

Gerçekten de siyasette kullandığımız “dile” çok dikkat etmek durumundayız. İnsanları birbirinden uzaklaştıracak, insanları birbirine düşman kılacak bir siyasal diskur, ülkemize “hayır” değil, “şer” getirecektir.

Pekâlâ kırmadan da dökmeden de toplumumuzun bir kesimini “yabancılaştırmadan” da, derdimizi hallice anlatabilir ve kendimizi ifade edebiliriz.  

BELEDİYELER

EKONOMİ