SOL'UN İFLAH OLMAZ DİLİ!

2021 yılının da geçmiş dönemden kalma sorunlarla geçeceği, yine kamuoyuna yansıyan polemikle netleşti gibi. Nedense, şu hastalığımızdan bir türlü vazgeçemiyoruz. Kibir. Her şeyin en iyisini kendimizin bildiğini zannetmek.

Yine yeniden değişmeyen meselemiz, tesettür ve cumhuriyet rejiminin yıkılacağı vehmi. Fitili ateşleyen Sayın Fikri Sağlar. Gerçekten de bu sol cenahtaki zuhur eden basiretsizliği bazen anlamlandıramıyorum. Artık Türkiye’de ne tesettür sorunu vardır ne de başörtüsü… Kelime oyunlarına gitmeye gerek yok. Neymiş başörtüsü başka bir şeymiş… Tesettür bir başka şeymiş.

İnsanların bu “niyet okuma” hevesleri yok mu? Tesettür giyen insanlar (yani bayanlar/hanımefendiler), Siyasal İslam ideolojisinin militanlarıymış. Ne kadar insanları yaftalayan bir dil. Eğer, 2021 yeni bir yıl olacaksa, küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakacaksak, her şeyden önce kullandığımız ve tercih ettiğimiz dile, azami düzeyde dikkat etmemiz gerekecektir.

Bu dil ve üslûp ile ne yapılıyor? Bu dil mi geniş kesimleri uyandıracak? Bu tepeden bakan anlayış. Hani sol cenahta bir anlayış vardır: Bu toplum “adam” olmaz, bunlar böyle popülist siyasetçilerin peşinden giderler sonra da vahlanırlar diye… Şimdi, Allahaşkına, sabah akşam aynı politik ağzı kullanarak, insanların giyim-kuşam tarzlarıyla uğraşarak mı, milleti uyandıracaksınız? Artık Allahaşkına bir kendinize gelin, bu siyaset tarzı, muhafazakâr kitleleri teveccüh ettikleri partilerin saflarında daha da konsolide ediyor. Yahu bu sol kesim, hiç mi sokaktaki normal vatandaşın tepkisini ölçmüyor!? Seçim anketlerine bakmıyorlar mı? Tabii, tek bildikleri şey, Esmer Türkleri hakir görmek!

BELEDİYELER

EKONOMİ