AK PARTİ ADAY ADAYI DR. ALİCAN BAYRAM: BİNGÖL'ÜN DEPREME VE AFETE HAZIRLIKLI OLMASI GEREKİYOR

Ak Parti'den Bingöl Belediye Başkanlığı aday adayı olan Dr. Alican Bayram, şehrin deprem ve afetlere karşı hazırlıklı hale gelmesi gerektiğini vurgulayarak, yerel seçimler öncesinde projelerinden biri olan "Deprem Eylem Planı ve Afet Eylem Planı" üzerine açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Aday Adayı Dr. Alican Bayram: Bingöl'ün Depreme ve Afete Hazırlıklı Olması Gerekiyor

6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından uzmanların Bingöl'ü potansiyel bir deprem riski olarak işaret ettiğini hatırlatan Bayram, diğer belediyelerin kullanmakta olduğu CBS Data sistemi veya Kent Bilgi Sistemi'nin Bingöl için de uygulanması gerektiğini belirtti.

Bayram, "Mevcut yapı stoğunun denetlenmesi ve kurallara uygun yapılaşma" başlıkları altında gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatırken, CBS Data sisteminin önemine vurgu yaptı. Bu sistemle bir binanın tüm detaylarının, temel atma tarihinden onay süreçlerine kadar olan bilgilerin vatandaşlar tarafından görülebileceğini ifade etti. Ayrıca, bu sistem sayesinde yapıyı denetleyen, onaylayan, inşa eden ve kontrol eden kişilerin otomatik denetleme sistemini getireceğini ve sahadaki personeli koruyacak bir uygulama haline geleceğini belirtti.

Deprem eylem planının, mevcut yapıların denetlenmesi ve kurallara uygun yapılaşmanın sağlanması üzerine odaklandığını belirten Bayram, afet sonrası yapılması gerekenlerin planlanmasına da önem verdiklerini söyledi. Japonya modelini referans alarak hazırlanan planın, toplumun hızlı bir şekilde toparlanmasını ve afet sonrası süreçlerin etkili bir şekilde yönetilmesini amaçladığını ifade etti.

Bayram, Bingöl Belediyesi'nin bütçesinin tam anlamıyla hazır olmadığını ancak mevcut imkanları bilinçli bir şekilde kullanarak toplumu deprem ve afetlere karşı hazır hale getirmenin önemli olduğunu belirterek, "Şehrimizin depreme ve afete hazırlıklı hale gelmesi gerekiyor" dedi.

 

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ