BİNGÖL'DE MEHMETÇİK HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Bingöl'de, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde "Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Bingöl'de Mehmetçik Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Bingöl'de, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde "Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı" oluşturuldu. Bu özel etkinliğe 49. Tugay Komutanlığı ile Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği yaparak AFAD İl Müdürlüğü'nün karşısındaki 10 bin metrekarelik bir alanı yeşillendirdiler. Bu alana 1510 adet sarıçam, karaçam, badem, sedir ve mavi ladin fidanları dikildi.

Etkinlik sırasında, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ve askerler çocuklarla birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Vali Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu fidanları Mehmetçiklere emanet ettiklerini ifade etti. Ayrıca, bu alanın gelecekte "Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Ormanı" adıyla yeşilleneceğini ve Bingöl'ün yeşilliğine katkı sunacağını belirtti. Vali Usta ayrıca, Bingöl'ün ormancılık alanında daha fazla ilerleme kaydetmeyi hedeflediklerini ve bölgedeki orman varlığını artırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Törenin konuşmacılarından olan 49. Tugay Komutanı Vekili Albay Gazi Sever, genç nesillere umut ve inançla daha fazla yeşil alan bırakmanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, ormanların ve orman kaynaklarının korunması ve genişletilmesi gerektiğini belirtti. Ormanların vatandaşlık görevi olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

Bu özel etkinliğe Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü ve öğrenciler de katıldı.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ