BİNGÖL'DE ÖĞRENCİLERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlar ve gençlik merkezlerinde eğitim alan öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler, 15-22 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında sergilendi.

Bingöl'de Öğrencilerin El Emeği Göz Nuru Ürünleri Sergilendi

Bingöl Üniversitesi önünde düzenlenen sergide, resim, ahşap boyama, filografi, ebru sanatı ve geri dönüşüm gibi çeşitli kurslarda eğitim alan öğrencilerin binlerce eseri vatandaşların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, gençlik merkezlerindeki faaliyetlerden yaklaşık 10 bin öğrencinin yararlandığını belirtti. Loğoğlu, "15-22 Mayıs tarihlerini, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Haftası olarak ve Gençlik Haftası olarak kutluyoruz. Şu anda içinde bulunduğumuz sergi programı, yurtlarımızdaki tüm öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları eserlerin sergilendiği, gençlik merkezlerimizdeki faaliyetlerden ve eserlerden oluşan bir etkinlik. Yurtlarımızda kalan yaklaşık 6 bin öğrenci ve gençlik merkezlerimize üye olan 10 bin öğrencimiz var. Bu öğrencilerle birlikte, yılbaşından itibaren Halk Eğitim Kursları ve Eğitim Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün yaptığı görevlendirmeler neticesinde resim kursları, müzik kursları, ahşap boyama, hat sanatı, ebru sanatı, filografi, resim sanatı gibi güzel sanatlar üzerine çalışmalar yapıyoruz ve Gençlik Haftası'nda sergiliyoruz. Bu sergiyi tüm Bingöllülerin ziyaret etmesini ve incelemesini istiyoruz," dedi.

Gençlerin spor, eğitim ve sanatsal faaliyetlere katılımının önemine değinen Loğoğlu, "Gençlerimizin spor, eğitim ve sanatsal faaliyetlere katılmasıyla geleceğimizi daha güzel bir şekilde inşa edebileceğimizi biliyoruz. Elimizden geldiğince gençlere spor ve sanat faaliyetlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün gençlerimizle birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün çalışanlarıyla büyük bir sergiye imza attık,” ifadelerini kullandı.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ