BİNGÖL'DE TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI: CUMHURİYET'İN 100. YILINA HAZIRLIK

Bingöl Valiliği, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na hazırlık olarak esnaf ve vatandaşlara bin adet Türk bayrağı dağıttı.

Bingöl'de Türk Bayrağı Dağıtıldı: Cumhuriyet'in 100. Yılına Hazırlık

Bingöl Valiliği, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na hazırlık olarak esnaf ve vatandaşlara bin adet Türk bayrağı dağıttı. Vali Ahmet Hamdi Usta, tüm Bingöllü vatandaşları ev ve iş yerlerini bayraklarla donatmaya davet etti.

Vali Ahmet Hamdi Usta'nın önderliğinde gerçekleşen bayrak dağıtım törenine Vali Usta, Belediye Başkan Vekili Ahmet Çalbay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, Emniyet Müdürü Şükrü Orhan ve diğer kurum amirleri katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta yaptığı konuşmada, "Bugün tarihe tanıklık ediyoruz. 29 Ekim 1923'te Mustafa Kemal Atatürk, değerli komutanları ve isimsiz kahramanlarımızın, sevgili Mehmetçiğimizin katkılarıyla kurulan Cumhuriyetimizin yarından sonra 100. yılını kutlayacağız. Dolayısıyla son derece önemli bir tarihe tanıklık ettiğimizi yenilemek isterim." dedi.

Ayrıca Vali Usta, "Bizler de bu yılın anısına bugünden başlayarak Bingöl'deki bütün esnaflarımızın dükkânlarını bayraklarla donatmasını istiyoruz. Bunun bir işareti olarak da biraz sonra Hacı Hıdır Camii’nden başlayarak yolun iki tarafındaki tüm esnafımıza Türk bayrağını dağıtacağız. Buna bu cadde dışındaki bütün esnaflarımızın da halkımızın da katılmasını ve Bingöl'e, Bingöl’ümüze yakışır bir şekilde evlerini, dükkânlarını, bayraklarını süslemesini istiyoruz." şeklinde belirtti.

Vali Ahmet Hamdi Usta ayrıca yarın saat 15:00’te Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayarak Valilik Hükümet Konağı önünde sonlanacak şekilde bisiklet etkinliği yapacaklarını açıkladı. Tüm vatandaşları bisiklet etkinliğine katılmaya davet etti ve Bingöl'de evler ve iş yerlerini bayraklarla süslemeleri için teşekkür etti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ