BİNGÖL MİLLETVEKİLİ HÜLAKÜ, BİNGÖL’DE ARTAN UYUŞTURUCU KULLANIMININ ARAŞTIRILMASINI MECLİS’E SUNDU

HEDEP Milletvekili Bingöl'de Artan Uyuşturucu Kullanımının Sebeplerinin Araştırılması Çağrısında Bulundu

Bingöl Milletvekili Hülakü, Bingöl’de Artan Uyuşturucu Kullanımının Araştırılmasını Meclis’e Sundu

Halkların Demokratik Partisi (HEDEP) Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de artan uyuşturucu kullanımına ilişkin soruşturma yapılması ve gerekli önleyici tedbirlerin uygulanması için Meclis'e önerge sundu.

Pek çok bölgede olduğu gibi Bingöl'de de uyuşturucu kullanımının giderek arttığına dikkat çeken Hülakü, özellikle çocuklar ve gençler arasında uyuşturucu kullanımının yaygınlığına dikkat çekti. Artan uyuşturucu kullanımının nedenlerinin belirlenmesi, bu artışa katkıda bulunan faktörlerin belirlenmesi, sorumluların ortaya çıkarılması, tedavi merkezlerinin kurulması ve önleyici politikaların geliştirilmesi için soruşturma yapılması çağrısında bulundu. Hülakü önergenin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bingöl'de özellikle çocuklar ve gençler arasında uyuşturucu kullanımı ciddi oranda arttı. Derinleşen ekonomik krizin yarattığı olumsuz sonuçlar toplumsal alana da sıçradı. Bu olumsuz etkiler sonucunda uyuşturucu kullanımında artış yaşandı. Özellikle çocuklarda görülen bu durum son zamanlarda Bingöllü vatandaşlar tarafından da tarafımıza sürekli olarak bildirilmektedir. Uyuşturucu kullanımının artmasında genç nüfusun fazla olması ve uyuşturucuyla mücadele tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanmaması, işsizlikle birleştiğinde önemli rol oynamaktadır. Uyuşturucunun temini, üretimi ve satışına karşı kararlı bir mücadelenin olmayışı, başta ebeveynler olmak üzere tüm toplumda ciddi endişe ve korkulara neden oluyor. Velilerden gelen şikayet ve iddialara göre uyuşturucu satıcıları, şehrin çeşitli yerlerinde rahatlıkla uyuşturucu satabiliyor. Kentin birçok noktasında Güvenlik kameralarının bulunmasına rağmen okul önleri ve sokaklarda. Uyuşturucu tacirlerinin yakalandığı yönünde yerel medyada sık sık yer alan haberlere rağmen, bu uyuşturucu trafiğinin arkasında kimin olduğuna dair bir bilgi bulunmuyor. Kararlı ve etkili bir mücadele yöntemine dair herhangi bir kanıt var. Bu bilgiler ışığında Bingöl'de artan uyuşturucu kullanımının nedenlerinin belirlenmesi, bu artışa katkıda bulunan faktörlerin araştırılması, sorumluların ortaya çıkarılması, tedavi merkezlerinin kurulması ve önleyici politikaların geliştirilmesi amacıyla Meclis Soruşturması açılmasını talep ediyorum. "


 

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ