BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YAŞAYAN DİLLER KULÜBÜ, '3 DİLDE FİLİSTİN' BAŞLIKLI FOTOĞRAF SERGİSİ DÜZENLEDİ

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Kulübü, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında yaşanan olayları görsel bir anlatımla sunan '3 Dilde Filistin' adlı bir fotoğraf sergisi düzenledi.

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Kulübü, '3 Dilde Filistin' Başlıklı Fotoğraf Sergisi Düzenledi

15-16 Kasım 2023 tarihlerinde üniversite merkezi kafeteryasında gerçekleşen etkinlikte, Filistin ve Gazze'deki dramatik olayları yansıtan çeşitli görseller sergilendi. Öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından ilgiyle gezilen sergide, Filistin'deki soykırıma dikkat çekilerek, vatandaşların yapılan boykotu sürdürme çağrısı yapıldı.

Sergi hakkında konuşan Arapça Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi ve Yaşayan Diller Kulübü Başkanı Muhammed Demir, kulüp olarak Filistin'deki zulme karşı durduklarını ve bu durumu vurgulamak istediklerini ifade etti. Gazze'de yaşananları vahşet olarak nitelendiren Demir, serginin amacının bu soykırıma dur demek, insanları bu zulme karşı sessiz kalmamaya teşvik etmek ve toplumsal bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Demir ayrıca, sergide kullanılan görsellerin üzerine Kürtçe, Türkçe ve Zazaca dillerinde ayetler, hadisler ve güzel sözlerle ifadeler eklenerek, duyguların serbestçe paylaşılabildiği bir ortam yaratıldığını söyledi. Kulübün, öğrenciler tarafından 2023 yılında kurulduğunu belirten Demir, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ