BİNGÖL VALİLİĞİ'NDEN HAVAİ FİŞEK VE PİROTEKNİK MADDELERE YASAK

Bingöl Valiliği, havai fişek ve piroteknik maddelerin üretimi, satışı ve kullanımına yönelik önemli bir karar aldı.

Bingöl Valiliği'nden Havai Fişek ve Piroteknik Maddelere Yasak

Bingöl Valiliği, havai fişek ve piroteknik maddelerin üretimi, satışı ve kullanımına yönelik önemli bir karar aldı. Yapılan açıklamaya göre, il merkezi, ilçeler ve bağlı yerleşim birimlerinde bu tür maddelerin tüm faaliyetleri yasaklandı.

Tam Kapsamlı Yasak

Valilik tarafından yapılan açıklamada, piroteknik maddeler ve havai fişeklerin üretimi, saklanması, depolanması, satışı ve kullanılmasının yasaklandığı belirtildi. Bu yasaklara uymayan kişilere idari para cezası uygulanacağı vurgulandı.

Piroteknik Madde Nedir?

Kararda, piroteknik maddelerin tanımına da yer verildi. Şenlik ve işaret fişekleri ile oyun ve eğlence amacıyla kullanılan piroteknik maddeler; ısı, ışık, ses, gaz veya duman gibi etkiler oluşturmak amacıyla tasarlanan maddeler ya da bu maddelerin karışımı olarak tanımlandı.

Kamu Güvenliği İçin Önlem

Valilik, yasak kararının gerekçesini şu şekilde açıkladı: "Bingöl il ve ilçe merkezleri ile bağlı yerleşim birimlerinde kamu güvenliği, huzur ve düzenin sağlanması amacıyla; her türlü şart ve durumda havai fişek gösterisi düzenlenmesi, patlayıcı maytap ve benzeri şeylerin kullanılması, ateşlenmesi gibi faaliyetler ile piroteknik maddelerin satışının yapılması ve her ne surette olursa olsun bulundurulması, ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır."

 

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ