BİNGÖL VALİLİĞİ, SEÇMEN LİSTELERİ ASKIDA!

Bingöl Valiliği, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ait seçmen listelerinin gösterime sunulduğunu duyurdu.

Bingöl Valiliği, Seçmen Listeleri Askıda!

Bingöl Valiliği tarafından yapılan duyuruda, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim sürecinin 1 Ocak’ta başladığı ve seçmen listelerinin 4 Ocak’ta sergilendiği belirtildi.

Mahalle seçim listelerinin 4 Ocak Perşembe günü saat 08.00’den itibaren sergileneceği ve 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar sergileneceği ve bu süre içerisinde itiraz edilebilecek. Valilikten yapılan açıklamada, “Seçmenlerin, gösterim süresi boyunca mahalle seçim listelerine itiraz hakkı bulunmaktadır. Ayrıca seçmenler, 17 Ocak 2024 tarihine kadar ilçe seçim kurullarına belgeleriyle başvurarak adres bilgilerini güncelleyebilirler.

Engelli veya Hastalık Nedeniyle Sandıkta Oy Kullanamayan Seçmenler 2024 yerel seçimleri öncesinde, engellilik veya hastalık nedeniyle sandıkta oy kullanamayan seçmenler, 4 Ocak tarihine kadar ilgili belediye veya ilçe seçim kuruluna başvurabilecek. -17 Kasım 2024 veya yakın bir akrabasının mobil sandık kullanarak oy kullanması için başvuruda bulunmasını sağlayın. Mobil Sandık Nedir, Kimler Kullanabilir? Mobil sandık, hastalık nedeniyle yatalak kalan seçmenler için tasarlanmış bir uygulamadır. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararına göre, mobil sandıklarda yalnızca hastalık veya engellilik nedeniyle yatalak durumda olan ve il ve ilçe merkezlerinde yaşayan seçmenler oy kullanabilecek. Mobil sandık uygulaması köy ve kırsal mahallelerde kullanılamayacak, mahalle muhtarlarının seçiminde kullanılamayacak.

Seçmen misiniz? Seçmen olup olmadığınızı e-Devletten, belediyelerden veya http://ysk.gov.tr ​​adresinden kontrol edebilirsiniz.”

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ