BİNGÖL’DE 13 EKİM DÜNYA AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ NEDENİYLE TATBİKAT YAPILDI

Bingöl'deki Vali Kurtuluş Şişman Türk Ortaokulu, Dünya Afet Riskini Azaltma Günü dolayısıyla 13 Ekim'de deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat, deprem sırasında önleyici tedbirlerin nasıl alınacağı, bina içinde mahsur kalanların nasıl tahliye edileceği ve kurtarma operasyonlarının nasıl yürütüleceği de dahil olmak üzere öğrencilere depreme hazırlık konusunda eğitim verildi

Bingöl’de 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü nedeniyle tatbikat yapıldı

Bingöl Vali Kurtuluş Şişman Türk Ortaokulu'nda çeşitli ekipler deprem tatbikatı yaptı. Tatbikat, öğrencilere dersler devam ederken deprem sırasında sınıftan nasıl güvenli bir şekilde tahliye edilebileceklerinin gösterilmesiyle başladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Tıbbi Kurtarma Ekibi (UMKE) ve İtfaiye Teşkilatı gibi kuruluşlardan acil müdahale ekipleri olarak okul bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, yangın sırasında binada mahsur kalan kişileri kurtarma çalışmaları yapmak üzere kurtarma operasyonu gerçekleşti.

Vali Kurtuluş Şişman Türk Ortaokulu'nda deprem tatbikatına katılan Vali Ahmet Hamdi Usta, sınıfın tahliyesini kolaylaştırmak için öğrencilerle birlikte "çök,kapan,tutun" hareketlerini sergileyerek örnek liderlik yaptı.

Vali Usta, 13 Ekim'in Dünya Afet Riskini Azaltma Günü olarak önemine vurgu yaparak, depremin Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu ve Bingöl'ün depreme karşı en hassas bölgelerden biri olduğunu vurguladı. Depremin etkilerini en aza indirmek için hazırlıklı olmanın önemine vurgu yapan Erdoğan, afet yönetiminin risk yönetimi ve kriz yönetimi olmak üzere iki aşamadan oluştuğunu anlattı. Risk yönetimi, afetlerin potansiyel etkilerini azaltmak için proaktif önlemlerin alınmasını içerir.

Çocuklara verilen eğitimlerin deprem veya diğer afetler durumunda olası zararların azaltılmasına yardımcı olacağını umduğunu ifade etti. Vali ayrıca, 400 okulda afet eğitimleri, tahliye tatbikatları ve afet müdahale tatbikatlarının yapıldığı Bingöl'de depreme hazırlık konusuna verilen önceliğin altını çizdi.

Vali Ahmet Hamdi Usta, son olarak bu önemli eğitim tatbikatlarına katılımlarından dolayı öğrencilere, öğretmenlere, AFAD'a, UMKE'ye ve İtfaiye Teşkilatı'na teşekkürlerini iletti. Bingöl'de afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturmak ve edinilen bilgilerin aile bireyleri ile paylaşılmasını sağlayarak olası depremlere karşı hazırlıklı olmayı ve böyle bir durumla karşılaşmamayı amaçlıyoruz.”dedi.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ