BİNGÖL’DE 3 GÜN SÜRECEK FOTOĞRAFÇILAR MARATONU ETKİNLİĞİ BAŞLADI

Bingöl Valiliği koordinasyonunda düzenlenen Fotoğrafçılar Maratonu etkinliği başladı.

Bingöl’de 3 gün sürecek Fotoğrafçılar Maratonu Etkinliği Başladı

Bingöl Valiliği koordinasyonunda düzenlenen Fotoğrafçılar Maratonu etkinliği başladı. Şehrin doğal güzelliklerini keşfetmek için ülkenin dört bir yanından gelen 300’ün üzerinde fotoğrafçı, 3 gün boyunca Bingöl’ü dolaşacak. Vali Ahmet Hamdi Usta, etkinliğe katılan fotoğrafçıların fotoğraflarını çekti.

Bingöl Belediyesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği (BİFSAK) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, katılımcılara destek sağladı. Fotoğrafçılar, kent merkezi ve ilçelerde bulunan doğal güzellikleri ile tarihi mekanları görüntüleyerek Bingöl’ün eşsiz atmosferini yakalamak için çaba sarf edecekler.

Vali Usta, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “İlk defa 2019 yılında ikincisi ise 2022 yılında yapılan fotoğraf maratonun üçüncüsünde bu sene kış fotoğraflarını resimlemek üzere üçüncüsü Bingöl’de düzenliyoruz. Öncelikle Türkiye’nin dört bir yanına gelerek bizim bu etkinliğimize destek verdiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum. Siz misafirlerimize tekrar ben hoş geldiniz diyorum. Dört gün boyunca burada Bingöl’ün güzelliklerini yaşayın. Bingöl’ü güzel bir şekilde fotoğraflayın, Bingöl’ün dünyada ve Türkiye’deki maalesef negatif olan algısı sizlerin sayesinde çok pozitif bir şekilde ben dönüşeceğine inanıyorum. Ben de buraya ön yargılı gelmedim ama 6 aydan beri Bingöl’de valiyim. Düşündüğümden çok daha iyi Bingöl gördüm. Siz de bu dört gün boyunca Bingöl’ümüzün insanının sıcaklığını, tabiatın doğallığını resimleyerek, o anları dünyayla paylaşacaksınız. İnşallah Önümüzdeki yıllarda bunu 4’üncü ve 5’incinide yapacağız. Tabii üzüntümüz bu tarihlerde kar bekliyorduk. Bingöl kışın kar da güzel. Maalesef karımız yok.” dedi.

Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Nihat Elçi ise şunları dile getirdi: “Bu yıl 3’üncüsünü düzenlemiş olduğumuz 2024 fotoğrafçılık maratonunu başlatmış bulunmaktayız. Bundan evvel 2019 yine bir foto safari adı altında düzenlemiştik. Şu ana kadar Türkiye’de düzenlenmiş en yüksek katılımın olduğu bir fotoğrafçılar organizasyonuydu. Akabinde yine talepler doğrultusunda tekrar bir kış foto safarisi yapmamız hasır oldu. Evet bugün itibariyle start veriyoruz. Öngördüğümüz Fotoğrafçı sayısı yaklaşık 300 kişi. Sonrasında tabii yine bilgiler, paylaşımlar yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ