BİNGÖL’DE “AKSA TUFANI’NA DESTEK” MİTİNGİ DÜZENLENDİ

Bingöl'de düzenlenen "Aksa Tufanı'na Destek" mitingi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir tepki olarak gerçekleştirildi. HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından Genç Caddesi'nde organize edilen etkinlikte, binlerce vatandaş bir araya geldi.

Bingöl’de “Aksa Tufanı’na Destek” mitingi düzenlendi

Miting, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve katılımcılar “Soykırıma dur de”, “Çocuklar öldü, ölüyor” ve “Katil İsrail” yazılı dövizler taşıdı. Ayrıca, çocuklar da yaralanmış Filistinli çocukları temsil eden kostümler giydi.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, yaptığı konuşmada, meydanlara çıkma sebeplerinin Siyonizm’in ne kadar kötü bir ırkçılık olduğunu göstermek olduğunu belirtti. Dinç, Siyonizm’in işlediği soykırım ve katliamlara karşı duyarsız kalmayacaklarını vurgulayarak, Gazze’de 65 gündür devam eden soykırıma dikkat çekti.

Dinç, Gazze’de işlenen insanlık suçlarına dikkat çekerek, İslam ülkelerinin de bu duruma karşı yeterince tepki vermediğini ifade etti. Siyonist işgalcilerin sürekli olarak çocuklara saldırdığını ve Firavun’un kendi sonunu getiren çocuklardan korktuğunu belirterek, Siyonistlerin de benzer bir sona sürükleneceğini ifade etti.

HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya, İsrail’in Filistin halkını vatanlarından çıkarmaya çalıştığını belirterek, İsrail’in tarih boyunca milyonlarca Filistinliyi topraklarından sürdüğünü ve binlercesini şehit ettiğini ifade etti. Alpaya, ayrıca binlerce Filistinlinin zindanlarda esir tutulduğuna da dikkat çekti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ