BİNGÖL’DE TAŞKIN KORUMA ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, taşkın risklerini önlemek amacıyla Bingöl'de Çapakçur Çayı üzerindeki taşkın koruma inşaat çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Bingöl’de Taşkın Koruma Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Çalışmaların kapsamında, Çapakçur Çayı’na 2 bin 410 metrelik basamaklı kesit beton duvar, bin 220 metre dik kesitli duvar ve 9 adet tersip bendi inşa edileceği bildirildi. Şu ana kadar 500 metrelik basamaklı kesit beton duvarın tamamlandığı ve fiziki olarak yüzde 15 ilerleme kaydedildiği belirtildi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle yaşanan düzensiz yağışların felaketlere yol açtığını ve bu tür olayların can ve mal kaybına sebep olduğunu vurgulayarak, DSİ’nin bu tür afetleri en aza indirmek için Türkiye genelinde çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Çapakçur Çayı taşkın koruma çalışmalarının tamamlanmasıyla Bingöl il merkezi ve 1,030 dekarlık tarım arazisi, olası taşkın zararlarına karşı koruma altına alınacak.

Balta, ayrıca taşkın koruma tesisinin yanı sıra Türkiye’deki ilk Millet Bahçesi projesinin uygulandığı ve Çapakçur Vadisi’nin yeni bir görüntü kazanacağı vurguladı. 

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ