BİNGÖL’DE ZABITA EKİPLERİNDEN DENETİM

Bingöl Belediyesi zabıta ekipleri, temel gıda ve ihtiyaç ürünleri satışı yapan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirdi. Ekipler, işyerlerinin ruhsatlı, sağlıklı ve hijyenik olması konusunda esnafı uyardı, ürünleri tek tek inceledi.

Bingöl’de Zabıta Ekiplerinden Denetim

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, marketler, unlu mamül satışı noktaları, kasaplar ve katık ürünleri satışı yapan işyerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Marketlerde, gıda ürünlerinin son kullanım tarihlerini ve fırınlarda ekmek gramajlarını inceleyen ekipler, hijyen kuralları ve etiketleri sıkı bir şekilde kontrol ediyor.

Denetimler sırasında eksiklikleri belirlenen ve kurallara uymayan işyeri sahipleri uyarılarak, eksikliklerini gidermeleri için belirli bir süre veriliyor.

Bingöl Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik bir alışveriş ortamında rahatça alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla işyerlerine yönelik denetimlerimizi sürdürüyoruz. Denetimler sırasında son kullanma tarihi geçmiş ürünler, hijyen kurallarının ihlali veya ruhsatsız işyerleri gibi olumsuz durumlar tespit edildiğinde cezai işlemler uygulanıyor. Vatandaşlarımız, olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Zabıta Müdürlüğü ile iletişime geçebilirler" ifadeleri kullanıldı.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ